2014. szeptember 01. hétfő | 36. HÉT | 244. NAP | 09:26 | EGON, EGYED

A Volvo tarolt, a riválisok leszerepeltek

2012. augusztus 17. | 17:22
Ha biztonságról van szó, a svédek még mindig verhetetlenek.

A hivatalos és szabványos töréstesztek megjelenése jó hatással volt az autóiparra, hiszen így a vásárlók objektívan össze tudták hasonlítani a piacon kapható típusokat, ami pedig rákényszerítette a gyártókat, hogy minél nagyobb hangsúlyt fektessenek a biztonságra. Igen ám, de az elmúlt évtizedben mintha az autógyárak fejlesztőközpontjai nagyobb iramot diktálnának, mint az autókat vizsgáló független szervezetek, hiszen ma már egy magára valamit is adó márka minden típusa megszerzi a legjobb minősítést.

A biztonsági berendezésekkel párhuzamosan tehát a törésteszteket is fejleszteni kell, éppen ezért az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet, az Insurance Institute for Highway Safety egy újfajta vizsgálati módszerrel állt elő. Ahelyett, hogy az autót frontálisan nekivágnák egy betontömbnek, a jármű csak minimális átfedésben találkozik az akadállyal, mintha fának vagy oszlopnak ütközne. A kisebb felület miatt a változatlan, 64 km/órás sebesség ellenére is jóval nagyobb erők hatnak a karosszériára, ráadásul nem is ott, ahova a gyártók az elsődleges elnyelő zónákat beépítik.

Az új törésteszt már első bevetésekor komoly hiányosságokra derített fényt, hiszen az első körben vizsgált tizenegy, Amerikában kapható prémium szedán többsége meglepően siralmas eredményt produkált.

A legrosszabban teljesítő kategóriát például olyan elit társaság alkotja, mint az Audi A4, a Mercedes-Benz C-osztály, valamint a Lexus ES és IS. Egy fokkal jobban szerepelt a 3-as BMW, a Lincoln MKZ, a Honda Accord alapú Acura TSX és a Volkswagen CC, bár ez utóbbinak még az ajtaja is kiesett, amire korábban sosem volt példa a szervezet töréstesztjei során. Az "elfogadható" besorolást egyedül az Infiniti kisebbik szedánja, a G kapta meg. A teszt két győztese a Honda prémiummárkájának legnagyobb négyajtósa, az Acura TL és a közlekedésbiztonság jelképének számító Volvo középkategóriása, az S60 lett.

A cikk folytatódik! Videón törik össze a prémium autókat! Megnézheti autós szakportálunkon, az Autolabor.hu oldalon. Kattintson ide!


Forrás: STOP/Autolabor.hu   |   STOP

címkék
Volvo, IIHS, törésteszt, biztonság


a rovat további hírei
Opel Cascada - fájdalmasan, szívbemarkolóan szép Egy bestseller újabb hódítása Honda Civic Tourer 1,6 i-DTEC teszt - A kombik reneszánsza Peugeot 3008 2,0 HDi teszt - Bele kell ülni! Elismert koncepció új fényben BMW 428i kabrió teszt - 245 nyugodt ló és tízmillió haragos polgár BMW X5 30d teszt - Úgy kellesz, ahogy vagy
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő

Shiva, akár egy istennő
Mindent felperzsel maga kőrül, ha a szituáció úgy hozza.
Claudia kitárulkozik
Sokáig fontolgatta, hogy megmutassa a kendőzetlen valóságot, de végül beadta a derekát és minden mást is.