2015. július 30. csütörtök | 31. HÉT | 211. NAP | 03:59 | JUDIT, XÉNIA

Orbánék sikere: a legmagasabb uniós infláció

2012. július 17. | 14:43
Alig ért véget a labdarúgó-Eb, amikor kiderült: bár Magyarország ki se jutott a kontinenstornára, valamiben azért így is sikerült az egész földrész fölé kerekednünk - közölte a STOP-pal Tukacs István. A szocialista parlamenti képviselő szerint azonban nagy kár, hogy az Orbán-kormány vezetésével épp a legmagasabb európai inflációért zajló versenyben győztünk - toronymagasan.

A minden magyar ember (de különösen az alacsony jövedelmű munkavállalók és a nyugdíjasok) szívét szorongással eltöltő "sikerért" nem a válság, hanem az Orbán-kormány tette a legtöbbet. A rekordméretű, az uniós átlagot kerek 3 (!) százalékkal meghaladó 5,6 százalékos drágulás a szintén rekordméretű 27 százalékos áfának, az ész nélkül különadóztatott kereskedelmi és szolgáltató szektor áthárításainak, valamint a Fidesz eszement gazdaságpolitikájából logikusan következő gyenge forintnak köszönhető - írja közleményében Tukacs.

"Nyakunkon az olimpiai, majd az azt követő paraolimpiai játékok. Mire véget érnek, a legalapvetőbb élelmiszer, a kenyér ára akár 15 százalékkal is megemelkedhet, de egy egyszámjegyű drágulást a szakemberek szerint minimum le kell nyelniük az embereknek." Mint a közlemény emlékeztet: ez a szakemberek véleménye. Az Orbán-kormány szakminisztere szerint nem várható a kenyér árának hirtelen megugrása.


  |   STOP


a rovat további hírei
Az MSZP szerint a korábbiaknál is nagyobb káosz várható a tanévkezdés előtt FM: a parlagfű-mentesítés a földtulajok és használók kötelessége Fidesz: a bankok akadályozzák a brókerbotrány-károsultak kártalanítását 22,2 milliárdot nyom bele a kormány a menekült-költségvetésbe - meg a határzárba Vasban sem olcsó az út: 4,1 milliárdból újult meg a 8-as 12,4 kilométeren LMP: a kormány sikerpropagandát folytat a foglalkoztatással kapcsolatban A Fidesznek nem tetszik a férfiak korengedményes nyugdíjának ötlete
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő