22 illegális határátlépőt füleltek le Baranyában szombaton

2019. december 15. 10:42 2019. dec. 15. 10:42

December 14-én, szombaton dél előtt nem sokkal egy 16 főből álló társaságot kaptak el a rendőrök Majs térségében, aztán aznap este Mohácsnál egy hatosfogat akadt horogra. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de semmilyen okirat nem volt náluk.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság területén december 14-én, szombaton a rendőrök két olyan csoportot is elkaptak, amelyek illegálisan lépték át a határt. 

Először "11 óra 45 perckor 16 illegális migránst tartóztattak fel Majs térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni" - áll a közleményben.

Aztán szombaton este, "19 óra 20 perckor hat illegális migránst tartóztattak fel Mohács térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni" - olvasható a hatóság kommünikéjében.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu