A bíróságon folytatódik a pécsi rémhírterjesztő ügye

2020. május 1. 10:19 2020. máj. 1. 10:19

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja az új koronavírussal kapcsolatos hamis állításokat tett közzé Pécsett.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 44 éves helyi férfi március 20-tól a nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé az egyik legnagyobb közösségi oldalon Pécsett.

A posztokban azt híresztelte, hogy a világon nincs koronavírus járvány, az csupán egy titkos hatalomátvétel részét képezi. Ennek bizonyítására a profilján megjelent nyilatkozataihoz részben valós híreket közölt – azonban hozzászólásaiban elferdítette a hírek tényleges tartalmát –, részben pedig a koronavírus tagadásával kapcsolatos, hamis, internetes videókat osztott meg.

A nyomozók a férfit rémhírterjesztés miatt április 16-án kihallgatták gyanúsítottként, a lakásán megtartott kutatás alkalmával talált különböző informatikai eszközöket pedig lefoglalták.

Az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu