Átverte a nőt, majd megfenyegette, hogy megnyúzzák, felgyújtják a lakását, kiverik a fogait

2020. március 4. 11:08 2020. márc. 4. 11:08

Vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy budapesti férfi ellen, aki jól menő vállalkozónak hazudta magát, 16 millióval megkárosított egy nőt, ráadásul meg is fenyegette.

Az ügyészség szerdai közleménye szerint a férfi és a sértett nő 2015 őszén ismerkedett meg egy internetes társkereső oldalon. A vádlott ekkor elhitette a nővel, hogy jól menő vállalkozó, komoly üzletei vannak, és felajánlotta, hogy a nő megtakarításait befekteti. A nő ezt elhitte, és több mint 6 millió forintot, valamint mobiltelefonokat, egyéb műszaki cikkeket és több ingóságot, köztük aranyrudakat adott át a férfinak. Az okozott kár ebben az esetben meghaladta a 16 millió forintot.

A férfi ellen az ügyészség 2018 áprilisában vádat emelt, azonban a férfit ez sem tartotta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől. Miután ugyanis szabadult egy korábbi szabadságvesztéséből, újra felkereste a nőt, és újra megkárosította.

Ekkor azt hitette el a nővel, hogy szeretné a kárt megtéríteni, ennek azonban az a feltétele, hogy a nő újabb összegeket adjon át neki. A vádlott azt állította, hogy a korábban kapott pénz külföldön egy bankban van, és annak ukrán származású tulajdonosa megharagszik, ha a sértett nem fizet újabb összegeket a vádlottnak.

A vádlott arra is hivatkozott, hogy a korábban kapott ékszerek és aranyrudak Budapesten vannak egy pénzintézet széfjében. A nő később felkereste a megadott címet, de ott nem működik pénzintézet és a vádlott nevére nem is nyitottak itt széfet.

A férfi nem csak hitegette a nőt, hanem 2018 tavaszától kezdődően fenyegette is, azzal, hogy ukrán származású főnöke „eltüntet mindenkit, aki nem engedelmeskedik”, illetve, hogy „felgyújtja a lakását, megnyúzza, kiveri a fogait”.

A nő a megtévesztés, hitegetés és a fenyegetések hatására több, mint másfél millió forintot adott át a vádlottnak. A többszörös visszaeső férfi cselekménye minősített csalás, illetve zsarolás megállapítására alkalmas.
 

Forrás: Pécsi STOP