Élőben közvetítette, ahogy összevert egy férfi a pécsi zsinagóga előtt

2020. április 17. 14:13 2020. ápr. 17. 14:13

A Pécsi Járásbíróság tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével F. Gy. vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt 6 hónap börtönt szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. október elsején 19 óra körüli időben a pécsi zsinagóga előtt csatlakozott Sz. R. K. sértett férfihez és a társaságában tartózkodó három kiskorú lányhoz.

A vádlott a helyszínen egy ismeretlen személlyel telefonbeszélgetést folytatott, amely során elhangzott részéről az, hogy „akkor most üssem szét, akkor most verjem meg?”, majd a telefonját átadta az egyik kiskorú lánynak, hogy az ezt követő eseményeket Messenger videohívás formájában rögzítse, illetve közvetítse.

A vádlott a bíróság tájékoztatása szerint a telefonja átadását követően odalépett S. R. K. sértetthez, és őt félig hátulról bal arcfelén ütötte, majd a sértettet földre vitte és több alkalommal ököllel megütötte a fején és a felsőtestén, mindeközben hangosan, trágár szavakkal szidalmazta őt.

A sértett a bántalmazás alatt a földön fekve összehúzta magát, illetve a kezeivel az ütések elhárítására irányuló mozdulatokat tett, amelynek során a vádlott egyik ütése következtében a jobb kéz harmadik ujjának középperc ficamát szenvedte el, mely nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés. A sértett ezen kívül a bal halántéktájék zúzódását, bőr alatti vérbeszűrődését is elszenvedte, mely nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülés.

Forrás: Pécsi STOP