Ketten támadtak rá egy férfira Pécsen, a buszról is lelökték

2019. december 13. 11:19 2019. dec. 13. 11:19

A férfitől a buszon próbálták ellopni a tárcáját, de ez nem sikerült, ekkor fajult el a dolog. Az esetet a támadók gyerekei végignézték a buszon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint december 12-én 13:43-kor érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy Pécsen az egyik buszmegállóban ketten megtámadtak egy férfit.

A közlemény szerint 

"a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 39 éves pécsi nő és 41 éves élettársa az egyik helyijáratú autóbuszon megpróbálta kilopni a pénztárcát egy utas táskájából. Amikor ezt az utas észrevette, magához szorította a táskáját, ekkor a nő lelökte őt a buszról, majd utánament. A buszmegállóban ismét megpróbálta tőle elvenni a tárcáját, közben leszállt a buszról a nő élettársa is, aki lökdöste a sértettet, de a lopás végül így is meghiúsult. Az esetet a pár gyermekei a buszról sírva nézték végig.

A rendőrök adatgyűjtést követően beazonosították a támadókat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Mindkettőjüket kihallgatták gyanúsítottként, ellenük - őrizetbe vételük mellett - rablás bűntett kísérlet, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak a Pécsi Rendőrkapitányságon"

- olvasható a rendőrség kommünikéjében.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu