Lőfegyver miatt mentek ki, kézigránátot és kábszert is találtak a pécsi nyomozók - videó

2020. március 24. 18:23 2020. márc. 24. 18:23

A TEK segítségével fogtak el a pécsi nyomozók egy nyugotszenterzsébeti férfit hétfőn kora reggel, mert az a gyanú merült fel vele szemben, hogy engedély nélküli lőfegyvere van. A házkutatás során kiderült, hogy van a portán még két kézigránát, meg némi kábítószer is.

A Baranya Megyei rendőr-főkapitányság március 24-ei, keddi közleménye szerint 23-án, hétfőn 5 óra 45 perckor a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK) bevetési egységével közösen "látogatott el" Nyugotszenterzsébet külterületére, mert egy 45 éves helyi férfi kapcsán

"felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott lőfegyver van a birtokában."

A közlemény szerint a rendőrök a házkutatás során két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő kábítószergyanús növényt és közel 3,5 kilónyi növényi származékot foglaltak le (utóbbit is kábítószergyanúsnak vélelmezték).

A férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Az is kiderült, hogy a férfit a Kaposvári Törvényszék korábban elfogatóparancsot adott ki, ezért a kihallgatása után át is szállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Ezeket találták a rendőrök a férfi házában a közlemény szerint:

Kábítószergyanús növényi törmelék - Fotó: police.hu
Kézigránát - Fotó: police.hu
Lőfegyver - Fotó: police.hu
Lőszer - Fotó: police.hu

 

Forrás: Pécsi STOP/police.hu