Nagy razzia volt a hétvégén a tolnai utakon, 57-en nem kapcsolták be a biztonsági övet

2019. november 12. 16:21 2019. nov. 12. 16:21

Komplex ellenőrzést tartott a rendőrség Tolna megye útjain a hétvégén, a zsaruk 75 jogsértést tártak fel, és 57 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának hiánya miatt. A hatóság szerint a közeljövőben is lehet ilyen ellenőrzésekre számítani a megyében.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a hétvégén a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében tartottak ellenőrzést a megye útjain a rendőrök. 

Az ellenőrzés során 75 jogsértést tártak fel, és 57 esetben kellett intézkedniük a biztonsági öv használatának hiánya miatt. 

A maradék 18 esetben más típusú szabálysértések - például: sebességtúllépés, mobiltelefon-használat, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, a világítás hiánya és a járművek nem megfelelő műszaki állapota - miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. 

Szép külcsínű Trabant az ellenőrzésen - Fotó: police.hu/Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint a gépjárművezetők a közeljövőben is számíthatnak ilyen jellegű komplex ellenőrzése Tolna megye útjain. 

"A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés. Szerepük a sérülések következményeinek csökkentésében jelentős. Baleset esetén növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is"

- olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP/police.hu