Testvérének hazudta magát a rendőrök előtt, de homokszem került a gépezetbe

2020. február 3. 10:08 2020. feb. 3. 10:08

Hamis vád miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség az ellen a 21 éves férfi ellen, aki testvére adatait diktálta be az ellene szabálysértések miatt intézkedő rendőröknek.

A vádlott - akinek nem volt jogsija – 2019 nyarán Pécsett vezetett egy személygépkocsit, melynek a hátsó ülésén biztonsági gyermekülés nélkül utazott kétéves gyermeke. Mikor a rendőrök megállították, azt mondta, nincsenek nála az iratai, saját adatai helyett testvére adatait diktálta be a hatóság munkatársainak.

A mesterterv rövid úton megbukott, a rendőrök ugyanis lekérdezték a névhez tartozó képet az adatbázisból, ami nem a sofőré volt. A férfit előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol elismerte, hogy testvére adatait adta meg sajátjaként, és azt is, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Mindezek alapján az intézkedő rendőrök a szabálysértési feljelentést már a vádlott ellen tették meg. A férfi cselekménye hamis vád vétségének megállapítására alkalmas, mivel engedély nélküli vezetés szabálysértésével, valamint közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértésével hamisan vádolta meg a testvérét.

Forrás: Pécsi STOP