A Dunántúlról is hoz be jó gyakorlati elemeket programjába az MSZP

2020. február 24. 18:22 2020. feb. 24. 18:22

Folytatódik az országjárás: polgármesterei újabb jó gyakorlatait veszi át országosan a szocialista párt – erről tartott sajtótájékoztatót Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, és Lazók Zoltán, Oroszlány MSZP-s polgármestere, hétfő délután.

„Az MSZP célja, hogy 2022-ben országosan is megvalósuljon az Esélyteremtő kormányzás. ,Az oroszlányi MSZP-s vezetés híres arról, hogy egy példaértékű várospolitikával segíti a helyben élőket, a pedagógusokat, dolgozókat, ösztöndíjakkal támogatja a diákokat, fiatalokat” – mondta Tóth Bertalan, frakcióvezető.

„Már 2015-ben hozta a képviselőtestületünk azt a döntését, hogy az oktatásban dolgozóknak is és az egészségügyben dolgozóknak is visszaállította a cafeteriát. Az oktatásban ráadásul ösztöndíjprogramot is bevezettünk: először a szakképzésben, amit a számok igazoltak, majd ezt a gimnáziumban is bevezettük, például a nyelvvizsgákat egy havi 10.000 forintos ösztöndíjjal jutalmazzuk, így a mi diákjaink jobban állnak országos viszonylatban” – sorolta Lazók Zoltán Oroszlány szocialista polgármestere.

„Egyetemi-főiskolai ösztöndíjprogramot is készülünk bevezetni szeptembertől, vállalatokkal együttműködve. De sikeres az egészségügyi prevenciós programunk is” – mondta el z MSZP-s városvezető.

„Ezek a programok a felemelkedésben továbbá a mindennapi megélhetésben is komoly segítséget nyújtanak. Azt szeretnénk, hogy Magyarország is ilyen esélyteremtő legyen, ezért áll stratégiánk központjában is az Esélyteremtő Állam programja. Merítkezni fogunk Oroszlány példájából is” –ígérte Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke.

Forrás: hirklikk.hu