A Financial Timesnak is ugyanazt nyilatkozta az MSZP-videóban szereplő nő

2020. június 10. 18:30 2020. jún. 10. 18:30

Böcskei Balázs, az IDEA Intézet elemzője az ATV Start című műsorában úgy nyilatkozott az MSZP mentős-videójával kapcsolatban, hogy „ilyen az, amikor valakinek politikusnak kéne lennie és újságírót játszik, és az újságírás egy szakma, és ennek megfelelően megvannak a forrásai és egyéb más ellenőrzési szabályai”. Ez a mondat akár meg is állhatná a helyét, ám időközben az is kiderült, hogy nem a szocialisták voltak az elsők, akik megszólaltatták Németh Athinát a videóban bemutatott esetekkel kapcsolatban.

Böcskei szerint tehát az újságírás szabályait olyan médiumok sem tartják szem előtt, mint a politikai elfogultsággal egyáltalán nem vádolható Pesti Hírlap, a Klubrádió, sőt a Financial Times, amelyről az atv.hu írta meg, hogy már korábban közölt nyilatkozatot a Németh Athinától.

Financial Times írása arról szól, hogy Orbán Viktor milyen kritikákkal kénytelen szembenézni a koronavírusra adott kormányzati válaszok miatt – olvasható az atv.hu cikkében, amely rámutat, hogy a Financial Times hasábjain Németh Athinára név szerint hivatkoznak, mint egy budapesti magánvállalat mentősére - az MSZP-s videóban is szereplő nő ugyanazt mondta a Financial Timesnak is, mint amiről a párt videójában is beszélt: hogy hazaküldés után 10 gondozott betegből kilenc meghalt.

Ezt kiegészítette azzal, hogy szerinte több, mint valószínű, hogy az egészségügyi dolgozók terjesztik a vírust a lakosság körében. A cikk szerzője szerint ez pedig egybevág Karácsony Gergely főpolgármester szavaival is – írja a portál, megjegyezve, hogy a Financial Timesban megjelent cikk szerzője Facebook-oldalán is megosztotta írását, kitérve itt is a Németh által elmondottakra.

Forrás: hirklikk.hu