A jogállamiság esete a NER hatóságaival 

2024. május 30. 11:50 2024. máj. 30. 11:50

Balatonföldváron a helyi választási kampányban megfenyegettek egy független képviselőt. A fenyegetés megtörténtét tanuk, hatósági jegyzőkönyvek bizonyítják. Ilyen atrocitásról jogállamban a nyilvánosságon keresztül illik értesíteni a nagyérdeműt. Az ilyesmit nevezik a sajtó világában HÍR-nek, aminek igaznak és cáfolhatatlannak kell lennie. A HÍR arra ad reményt, hogy a nyilvánosság talán visszatartja az elkövetőt a további jogszerűtlen cselekedetektől.

Jogállamban, ha ilyen esemény, egy képviselő megfenyegetése – amely a választások rendjét és tisztaságát egyértelműen veszélyezteti – nyilvánosságra kerül és a helyi (HVB) és a területi (TVB) választási bizottságnak a tudomására jut, a megfenyegetett jelölt védelmében, a formál logika szabályai szerint hivatalból kellene eljárást indítani.

Ehelyett a két bizottság – a fenyegető indítványára – a megtörtént esetet nyilvánosságra hozó civil orgánumot, a Mosolygókat marasztalta el. Az a Rejtő Jenő-i regényrészlet jut az ember eszébe, habár ez sem teljesen stimmel, amikor az utcán megtámadnak egy embert, aki védekezésképen visszaüt. Az intézkedő rendőr a megtámadott embert bünteti meg, mert az indokoltnál nagyobb pofonnal védte magát.

Kedves emberek, vigyázat! Bárki így járhat, ha erőszakos módon megfenyegetik, és eszébe jut a nyilvánossághoz fordulni. Ne jusson az eszébe. Nem az elkövetőt, őt fogják megbüntetni. Ugyanis ma a választások tisztaságáért felelős bizottságok szerint Magyarországon egy képviselőt megfenyegetni jogszerű, következmények nélküli cselekmény. A fenyegetést, az atrocitást nyilvánosságra hozni büntetendő cselekmény. A hatóságok szerint a személyiségi jog – vagyis az, hogy az elkövető személye ismeretlen maradjon – erősebb jog, mint a fenyegetést elszenvedő állampolgár gránit szilárdságú alaptörvényünkben rögzített, emberi méltósághoz való joga.

No, ezek a többoldalas, zavaros jogi érveléssel alátámasztott hatósági határozatok alkalmasak a tisztességes emberek megfélemlítésére, a jogrendszerünkbe vetett társadalmi bizalom aláásására. A hatóságok teszik mindezt a „bátorak”, a Fidesz kétharmad által elfogadott „jogrend” alapján, mert ezek szerint ez jogszerű.

Ha valaki bizonytalan abban, hogy kire adja a voksát június 9-én, nem adok tanácsot. De azt határozottan javaslom, hogy arra a társaságra, a 133 „bátorakra”, és aljas módon háborúval fenyegető köpcös főnökükre, Orbánra biztosan ne adja a voksát. Ezt a társaságot, a Magyarországnak csomagolt magánvállalkozást Orbánostól, Rogánostól, Lázárostól el kell zavarni. Ne bízzuk még egyszer rókákra a csirkéink őrzését. Az elzavarást most az önkormányzatoknál kell kezdeni, a helyi rókákat kell a csirkéktől távol tartani és elzavarni.

Forrás: hirklikk.hu