Az emberek már unják, hogy Orbán Viktor állandóan félelmet kelt és magát fényezi

2020. június 20. 10:50 2020. jún. 20. 10:50

A miniszterelnök pénteki rádiószózatában ismét csak a folyamatos harcról beszélt, összeesküvés-elméleteket vázolt, és a saját intézkedéseit fényezte.

Szerintem az emberek már unják ezeket az állampárti harci propaganda szövegeket, és főként az állandó félelemkeltést és öntömjénezést! Abban viszont igaza van Orbán Viktornak, hogy a közpénzek értelmes elosztására lenne szükség, csak nem úgy, ahogy ő gondolja! A Fidesz úgy szórja a közpénzt mintha a sajátja lenne, miközben százezrek kerülnek utcára, milliónyi ember él a létminimum alatt! A Fidesz 10 éve elhanyagolja legértékesebb kincsünk, a humán tőke fejlesztését, lezülleszti az egészségügyet és az oktatást, szétszaggatja a szociális hálót és rabszolgasorsra kényszeríti a dolgozókat! Magyarország egyre hátrébb szorul az európai rangsorban - miközben a Fidesz ontja az ostoba propaganda szövegeket, amire közpénz milliárdokat költ!

Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol társadalmi, vagyoni helyzettől függetlenül mindenki számára elérhető, jó minőségű háziorvosi ellátás, szűrés, diagnosztika, felvilágosítás, megelőzés, szakorvosi ellátás és kórházi szolgáltatások. Elegendő, megfelelően fizetett orvos, ápoló és gondozó dolgozik, és elegendő pénz áll rendelkezésre a gyógyszerek kiváltására. Az időseknek pedig a méltó életminőséget tisztességes nyugellátás segíti.

Olyan Magyarországot akarunk, ahol mindenki számára elérhető a 21. századi tudás megszerzésének lehetősége, hogy a minőségi oktatás ne egy egyre szűkülő, zárt elit kiváltsága legyen! Esélyt akarunk adni arra, hogy családi körülményektől függetlenül minden magyar gyerek hozzáférhessen az érvényesüléshez szükséges tudáshoz, s ezzel az esélyhez értékteremtő, egyénileg és társadalmilag is hasznos munkára! Energikus, innovatív, motivált és anyagilag is kellőképpen megbecsült pedagógusokba, modern, konvertálható tudást nyújtó módszertanba, eszközökbe és iskolákba és önállóságot élvező állami egyetemekbe kell beruházni, gyermekeinknek, unokáinknak esélyt adva a jövőbeni helytállásra!

Ezeket a közszolgáltatásokat Magyarország minden polgára számára, egyenlően kell elérhetővé tenni. Az egészségügyi és oktatási feltételeket kisvárosokban és a falvakban ugyanúgy biztosítani kell, mint a nagyobb városokban, és ehhez szükséges ezeken a területeken a fizikai (út- és vízhálózat, internet) és a szociális infrastruktúra fejlesztése is. Ezért fontos, hogy csökkenjen az önkormányzatok kormánynak való kiszolgáltatottsága, és rendelkezésükre álljanak a fejlesztésekhez szükséges pénzek. A kormány és az önkormányzatok között jelenleg kiépülő patrónus-kliens rendszer mérhetetlenül igazságtalan újraelosztást fog eredményezni.

A vidéki infrastruktúra fejlesztése mellett kezelni kell a lakhatási válságot, és segítséget kell adni a fiatalok életkezdéséhez is. Ezért az önkormányzatok bevonásával bérlakásépítési programot, és nagyszabású épületfelújítási és épületszigetelési programot kezdenénk az 1,2 millió vidéki „Kádár-kocka” és az 1,4 millió társasházi lakás felújítására. Ez társadalmilag és gazdaságilag egyaránt hasznos, a közösség és a családok számára is értéket teremtő tevékenység lenne. A rendelkezésünkre álló uniós támogatások jelentős részét pedig munkahelyteremtésre kell fordítani, főként azokban a megyékben ahol kiugróan magas a munkanélküliség.

Ezekről persze nem beszélt a miniszterelnök sem most, sem korábban. Pedig pénz van, hiszen a magyar emberek tisztességesen befizették az adóforintjaikat a közösbe, csak – a miniszterelnököt idézve – „értelmesen fel kellene használni".

A miniszterelnöknek és a Fidesznek a „cirkusz” fontosabb mint a „kenyér”, a stadion fontosabb mint a kórház, a tűzijáték fontosabb mint a Lánchíd.

Ezért kell változtatni 2022-ben. Együtt, összefogással sikerülhet.

Forrás: hirklikk.hu