Csitt, egy szót se!

2020. március 27. 07:20 2020. márc. 27. 07:20

Kis magyar abszurd. Kiderült, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetője is igazolt koronavírus fertőzött lett. Egyik közvetlen férfi munkatársát hazaküldték a hivatalból, ám a többieket, akikkel szintén együtt dolgoztak, erről nem tájékoztatták. Aki valahogy mégis tudomást szerzett a helyzetről, attól meg azt kérték, ne beszéljen róla…

Mi folyik itt?

Mi ez a nagy titkolódzás? Komolyan azt gondolták a Nemzeti Népegészségügyi Központban (pont ott!), hogy az eset titokban maradhat? Hogyan bízhatnak az emberek épp ebben a ma kulcsfontosságú intézményben, ha azt tapasztalják, hogy ott eltitkolnak valamit?

Érthetetlen.

Bár az igazat megvallva, beleillik a folyamatokba.

Kezdődött azzal, hogy hetekkel ezelőtt, amikor egy kamionos Olaszországból jött haza, a határon az illetékes tiszt azzal engedte útjára, hogy OK mehet, de senkinek ne mondja el, hogy Olaszországból jött. Amikor erről maga a kamionos töltött fel egy videót, a hatóságok vizsgálatot ígértek, de azóta se tudni, lett-e a vizsgálatból valami? Folytatódott azzal, hogy valaki a neten arról számolt be, hogy a repülőtéren – Olaszországból hazaérkezve – a kutya sem állította meg, a testhőmérsékletét sem mérték, de egy kérdést sem tettek fel se neki, se hazatérő csoportja tagjainak. Minőségi ugrást jelentett, amikor a szegedi egyetem rektora – hazatérve az ausztriai síelésből – a szabályok által megkövetelt önkéntes karantén helyett, teszt nélkül nekiállt operálni.

Legújabban pedig a kormányinfón közölte Gulyás Gergely, hogy ha magyar állampolgár érkezik haza Spanyolországból, egyelőre nem indokolt előírni számára a kötelező karantént. Hozzátette: ha az operatív törzs indokoltnak látja, meg fogják hozni ezt a döntést. Mondta ezt annak ellenére, hogy a dél-európai országban csütörtökig  56 188 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a halálos áldozatok száma 4089, ami globálisan a második legtöbb, Olaszország után.

Összegezve tehát: se vizsgálat, se karantén, se felelősségre vonás a történtek miatt. Még jó, hogy legalább a Nemzeti Népegészségügyi Központban nem tagadták: tényleg van koronavírussal fertőzött munkatársuk, és azt se kérték az újságírótól, hogy csitt, senkinek se szóljon.

Hiába is tették volna. Észrevehették: úgyis kiderül minden.

Forrás: hirklikk.hu