Ez már a Fidesz végjátéka

2020. december 18. 09:23 2020. dec. 18. 09:23

Ha a járvány sújtotta Magyarország elmúlt egy évét nézzük a tükörben, sajnos azt kell látnunk, hogy nálunk sokkal súlyosabb a helyzet, mint máshol – írja a Népszavában megjelent publicisztikájában Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.

Tóth Bertalan szerint a magyar embereket nem csak a koronavírus fenyegeti, hanem a Fidesz-kormány tétlensége is. Nincs rá jobb szó – írja a politikus –, Orbán Viktor és a Fidesz cserbenhagyták Magyarországot.

„Miközben más országokban tömegesen tesztelték az embereket, nálunk a kormány sokáig csak ingyenes parkolással és járatsűrítésekkel akarta megállítani a járványt. Miközben máshol igyekeztek segíteni az emberek megélhetésén, nálunk a Fidesz stadionokra, vadászkiállításra és űrkutatásra szórta el a gazdaságvédelmi alap milliárdjait.”

Az MSZP társelnöke szerint képviselőik minden héten tettek javaslatokat a kormánynak, a Fidesz azonban még arra sem hajlandó, hogy legalább a munkahelyi fertőzéseket megelőzze azzal, hogy 100 százalékos táppénzt ad. Az emberek ugyanis inkább eltitkolják a betegségüket, és a tesztelést sem vállalják, mert félnek a jövedelem-kieséstől.

Eddig is több mint 3 millióan tengődtek a szegénységi küszöb alatt, most az elbocsátások miatt sokkal többen lesznek – hívja fel a figyelmet. A Fidesz-rezsim nem erősítette meg érdemben a szociális hálót, nem biztosította a túlélés esélyét azoknak, akiknek megszűntek a tartalékaik.

A szocialista politikus szerint hiába csökkent az elmúlt években a töredékére a földgáz ára, Orbánék továbbra sem hajlandók olcsóbban adni, mert az oligarcháik még most is a magyar családokon nyerészkednek.

„Szeptemberben Orbán Viktor azt mondta, ő és a kormánya felel mindenért, hiszen ’ezért kapja a fizetését’. Azóta több mint hétezer magyar ember halt meg a fertőzésben, mire most Orbán gyáván kijelentette: ezért nem ő és nem a kormánya a felelős! Kérdezem: akkor miért kellett neki a felhatalmazás? A hatalom kell, a felelősség nem?”

Tóth Bertalan szerint pitiáner és felelőtlen magatartás, hogy Orbán Viktor válságkezelés helyett a saját önkényuralmi rendszerének megerősítésével van elfoglalva.

„Ki kell mondanunk: azért a helyzetért, amiben most az ország van, Orbán Viktor és a Fidesz a hibás! Amit most, 2020 végén láthatunk, az már a Fidesz végjátékának a kezdete, amit már ők is éreznek, és látható módon elkezdtek felkészülni a „hosszú télre”! Kapkodva gyűjtögetnek, lopnak, válóperekben osztják szét a vagyont, és gyors ütemben igyekeznek civil pozíciókat elfoglalni.”

A politikus úgy véli: az emberek többsége már tisztán látja, hogy a Fidesznek nem szabad hinni, mert Orbánék mást mondanak és mást cselekednek.

„Azt mondják, kereszténység meg család, és kiderül, hogy a Fidesz-rezsim álkeresztény erkölcse egy brüsszeli szexorgia helyszínén lóg az ereszcsatornán, droggal a hátizsákjában.”

Tóth Bertalan emlékeztet rá, hogy ősszel több találkozón a hat ellenzéki párt elnökei megállapodtak, hogy közösen készülnek az országgyűlési választásokra, jövőre előválasztásokat tartanak és mind a 106 választókerületben közös egyéni jelölteket állítanak. Szerinte a közös lista olyan szükségszerűség, amire nem csupán a választójogi törvény legújabb módosítása kényszeríti őket, hanem az ellenzéki szavazók egyre nagyobb tömege is ezt követeli.

„Tudjuk jól, hogy a rogáni propaganda-gépezet – 200 milliárddal megtámogatva – arra készül, hogy „összesorosozza” az ellenzéket, besározza a baloldaliságot, és lejárassa jelöltjeinket. Kulturált viselkedést ettől a gépezettől nem várhatunk. Nincs kétségem afelől, hogy nehéz évünk lesz. De nem állhatunk meg, nem toporoghatunk, mert feladatunk van! Fel kell készülnünk 2022-re és be kell küldenünk a süllyesztőbe a Fidesz-KDNP álkeresztény hadait!"

A társelnök szerint az MSZP megkezdte a felkészülést a feladatra, mert a 2019-es önkormányzati választás ellenzéki sikerei sem valósulhattak volna meg az MSZP tagjai, közösségei, szervezetei és kampánya nélkül.

Három pillérből álló programjukat letették a szövetség asztalára: visszahozzák az emberek életébe a szabadságot, a jogbiztonságot és a demokráciát, esélyteremtő államot építenek és környezeti értékeink védelmében megállítják a fideszes rombolást.

„Radikálisak leszünk, mert a baloldal egyik fő erénye az, hogy van bátorsága változtatni. Egy korszakváltás küszöbén állunk, és az MSZP a motorja lesz annak a folyamatnak, amellyel létrehozzuk a Jövő Köztársaságát.”

A teljes írás ide kattintva olvasható.

Forrás: Hírklikk