Határozatlan időre meghosszabbítják kijárási korlátozást, a polgármesterek szigorító szabályokat állíthatnak fel

2020. április 9. 16:59 2020. ápr. 9. 16:59

Meghosszabbítja a két hete elrendelt kijárási korlátozást a kormányt - jelentette be csütörtök délután Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook-videóban, melyet az M1 is közvetített.

Elmondta, polgármesterek, rendőrök, szakemberek véleményét kikérve jutott erre a döntésre, mivel úgy látszik, az eddigi intézkedések lassították a járvány terjedését. Minden héten felülvizsgálják a helyzetet, és a tapasztalatok fényében döntenek a folytatásról - fogalmazott.

Orbán Viktor beszélt arról is, külön jogosítványt kapnak a polgármesterek, miszerint a mostani húsvéti időszakban - húsvét hétfő éjféllel bezárlólag - szigorító szabályokat alkothatnak meg. 

"A korlátozó szabályokat tartsák be, a csoportos összejöveteleket kerüljék, fokozottan figyeljünk az idősekre. Ez a húsvét másmilyen lesz, vigyázzunk egymásra"

- zárta rövid nyilatkozatát a miniszterelnök.

Pécsett egyelőre nincs tervben szigorítás

Péterffy Attila, Pécs polgármestere a csütörtöki napon egy közleményt adott ki, melyben minden pécsit arra kér, a jó idő és a húsvét dacára maradjon otthon. Lapunk úgy tudja, egyelőre nem merült fel polgármesteri hatáskörben elrendelhető szigorítás ötlete.

Forrás: Pécsi STOP