Itt a recept, hogyan kereshet Ön is két év alatt 1 milliárd forintot

2020. június 25. 06:26 2020. jún. 25. 06:26

Sokan szeretnének gazdagok lenni, hogy gondtalan, vagy éppen fényűző életet éljenek, ám ez csak keveseknek sikerül. A különböző csodaszerekről hamar kiderül, hogy átverések, és csak a bennünket becsapó csalóknak hoznak pénzt. Mi most egy konkrét példán keresztül megmutatjuk hogy igenis, lehetséges két év alatt egymilliárd forintot keresni. Nincs ebben semmi boszorkányság, pláne trükk, az út (majdnem) mindenki előtt nyitva áll.

Tételezzük fel, hogy van egy félbehagyott szálloda, amelyet a Hotel VSGRD Kft. üzemeltet. Pontosabban nem üzemelteti, hiszen félig van csak kész, de a hotel ebben az állapotában kétséget kizáróan létezik.

Vásároljuk meg ezt a létesítményt 2017-ben, hozzávetőlegesen 1,6 milliárd forintért. Nem kevés pénz, van akinek sok évig kell gyűjtögetni, míg ennyi összejön, de aki gazdagodni akar, annak nem szabad kicsinyesnek lennie. Várjuk meg míg eltelik két év, addig még véletlenül se nyúljunk a hotelünkhöz, ne fejlesszük, ne újítsuk fel, maximum állagmegőrzésre költsünk valamennyit.

Ha ez megvan, akkor két évvel később adjuk el a félig kész szállodánkat 3,65 milliárd forintért. Biztosan akad rá vevő, a példában említett visegrádi hotel esetében kifejezetten találtak vásárlót.

Vannak persze költségek is, például adófizetési kötelezettség. Mert ne feledjük: ez egy tiszta, de legalábbis legális ügylet, nincsen benne semmi susmus. Pénzügyi eredmény viszont van: az adófizetési kötelezettség lerovása után végül 1,21 milliárd tiszta nyereség marad a cégben, szemben az előző évi 55 millió forintos veszteséggel.

Remélhetőleg mindenki tudta követni, amit eddig írtunk. Most már csak a gazdagodási tranzakció utolsó fejezete van hátra. Miután sikeresen értékesítettük a szállodát, és befizettük a költségvetésnek az adót, osztalékként utaljunk át 1,075 milliárd forintot egy másik, ugyancsak a mi tulajdonunkban lévő cégnek. Ez a több mint egymilliárd forint lesz a mi nyereségünk, a munkánk, ha úgy tetszik, keccsölésünk gyümölcse.

Majd elfelejtettük, pedig, lényeges. A példában vázolt sikeres meggazdagodáshoz nem árt, ha Tiborcz Istvánnak hívnak bennünket, mesésen vagyonosodott vállalkozók vagyunk, az pedig kifejezetten előnyös, ha emellett még Orbán Viktor miniszterelnök vejének is mondhatjuk magunkat.

Forrás: hirklikk.hu