Kásler Miklós lemondását követeli az MSZP

2020. május 5. 17:23 2020. máj. 5. 17:23

Azonnali lemondásra szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus online sajtótájékoztatóján követelését azzal indokolta: az Országgyűlés hétfői ülésén a koronavírus-járvány két hazai halálos áldozatával kapcsolatban tett fel kérdéseket, amit Kásler Miklós úgy kommentált, hogy "igaz történetekkel szórakoztatja" a Parlamentet.

Az MSZP képviselője Kásler Miklóst az "embertelenség miniszterének" nevezte és úgy vélte: jóérzésű ember nem mehet el higgadtan a miniszter megjegyzése mellett, ezért távoznia kell a miniszteri székből. Azt firtatta: vajon Orbán Viktor miniszterelnöknek és a kormány többi tagjának is ugyanez-e a véleménye, hogy "szórakozni kell édesanyák és édesapák halálán".

Bangóné Borbély Ildikó közölte: az MSZP nemrégiben indított online petícióját is kiegészítették egy hatodik ponttal, amelyben Kásler Miklós lemondását követelik. Hozzátette: a petícióban emellett a munkanélküli ellátás 3-ról 9 hónapra emelését, a családi pótlék, a gyes és a gyed duplára emelését, nyugdíjemelést, valamint 80 százalékos bértámogatást szorgalmaznak.

Arra is a kitért: követelik a kormánytól, hogy állítsa le a milliárdokból elindított újabb plakátkampányt, ezt a pénzt költse a járvány elleni védekezésre és az egészségügy helyrehozatalára.

Forrás: MTI