Lázár bátran belerúgott a bukott politikusnőkbe

2024. április 25. 08:00 2024. ápr. 25. 08:00

„Szerintem tévedett, vagy hülyeségeket beszélt. Úgy tűnt, mintha zavarosan összevissza beszélt volna. Ez volt a benyomásom, ami egy miniszter részéről nem helyes.” Így válaszolt Lázár János Egerben a 444 kérdésére, miután a Varga Judittal kapcsolatos hangfelvételről kérdezték a minisztert. Lázár Novák Katalinról – Emlékszünk még rá? Nemrég még államfő volt – sem volt jobb véleménnyel. Róla azt mondta, hogy „aki egy kiskorú gyerek rovására, sérelmére elkövetett bűncselekményben kegyelmet ad, az nem való fölénk és nem való közénk sem.”

Lázár szerint Varga Juditnak a hangfelvételen hallható állításai nem felelnek meg a valóságnak, a nyomozati anyagokba ugyanis senki sem tud belenyúlni, hiába állította a volt igazságügyi miniszter, hogy „Tóniék” kihúztak neveket.

Nem árt tudni, hogy amikor Varga Judit az ominózus hangfelvételen hallható „hülyeségeket” és „összevisszaságokat” elővezette, akkor éppen igazságügyi miniszter volt. Lázár János tehát egy minisztertársáról állította, hogy hülyeségeket beszélt.

Amennyiben Lázár János megfogalmazása igaz, akkor nagyobb a baj, mint gondolnánk. Ezek szerint olyan ember is lehet miniszter, aki hülyeségeket beszél, vagy összevissza zagyvál mindenfélét, vagyis, nincs rá garancia, hogy Varga Judit ebből a szempontból unikum lett volna a kormányban. Ha a volt igazságügyi miniszter, akiről a felvétel idején nem lehetett tudni, hogy Novák Katalin államfővel együtt később belebukik a kegyelmi botrányba, hülyeségeket beszél, akkor ez az Orbán-kormány más miniszterével is megeshet. 

Azzal sem vagyunk jobban kisegítve, amit az időnként szókimondó Lázár Novák Katalinról mondott. Miszerint ő is szeretné tudni, hogy Novák – még államfőként – miért adott kegyelmet a K. Endreként ismert igazgatóhelyettesnek, aki pedofil bűnözőt segített. Tételezzük fel, hogy Lázár igazat mond és tényleg nem tudja, kinek a sugallatára (kérésére, parancsára – a megfelelő aláhuzandó) kegyelmezett meg a bukott államfő egy gyermekbántalmazási ügy egyik főszereplőjének. Tegyünk úgy, mintha elhinnénk, hogy Lázárt tényleg érdekli a válasz, ám ez esetben azt kell gondolnunk, hogy jobban jár, ha nem tudja meg, miért kegyelmezett meg Novák államfő K. Endrének. Kellemetlen lehetne neki a bizonyosság, mert nem kizárt, hogy olyan magas helyről jött Nováknak a kérés, mely magas helynek – Lázár beosztásánál fogva – már az említése is felségsértéssel érne fel.

Ha Lázár még miniszter szeretne maradni, akkor megelégszik azzal, amennyit most is tud az ügyről. Feltételezéseink szerint ez sem kevés, lévén ő egy meglehetősen fontos láncszem a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Az ő pozíciójában nem illik a valódi felelősöket kutatni, mert ha sokat ugrál és kibeszél a kánonból, még az is megeshet vele, hogy háborúpártinak bélyegzik és – Magyar Péterhez hasonlóan – egy lejárató óriásplakáton találja magát.

Forrás: hirklikk.hu