Magyar Péter napszemüvege és biciklije

2024. április 23. 15:20 2024. ápr. 23. 15:20

E sorok írásakor bőven 2 és félmillió forint fölött jár a Magyar Péter napszemüvegére meghirdetett licit összege, ennyit adna egy ma még ismeretlen „vásárló” a tízezer forintos kikiáltási árról induló jótékonysági felajánlásra. A márkás napszemüveg Menczer Tamásnak, a Fidesz újonnan kinevezett kommunikációs igazgatójának köszönheti ismertségét, Szijjártó Péter egykori helyettese vádolta meg ugyanis Magyart azzal, hogy női napszemüveget hord.

Nem elég, hogy lehallgatta a feleségét (mikrofon!!!) és nadrágszíjat vágott a hátához (nadrágszíj!!!) most még a napszemüveget is felsorakoztatták a Magyar-ellenes lejárató kampány fegyvertárába, Meg persze az is kiderült, hogy drága, a Magyar Nemzet nevű fideszes reklámújság számításai szerint mintegy 2 millió forintot érő kerékpáron tekert az utcán. Azt is a fejéhez vágták, hogy Szoboszlait és a Liverpoolt nem a tévében nézte, mint az átlagmagyarok, hanem a helyszínen, Liverpoolban. Mondjuk, ez utóbbi nem ma volt, hanem akkoriban, amikor Magyar még éppúgy a NER kedvezményezettjeihez tartozott, mint azok, akik most kígyót-békát kiáltanak rá, és attól sem riadnak vissza, hogy összemossák a baloldallal. 

Háborúpártinak nevezik és legújabban még egy lejárató plakátra is odavarázsolták. Igen előkelő társaságban látható az egykor Gulyás Gergely közeli barátjaként ismert Magyar (a kancelláriaminiszter volt az esküvői tanúja), Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára mellett ő a negyedik a „Négyek Bandájában”, akik – szintén a plakát üzenete szerint – az egy ideje közellenségnek kinevezett Ursula von der Leyen parancsait teljesítik. Jól látható, hogy Magyart nem a programja mentén és miatt támadja a Fidesz. Minden igyekezetük arra irányul, hogy összemossák őt az ellenzékkel, vagy ahogy ők szokták fogalmazni: a baloldallal. Pénz nem számít, a magyar adófizetők bőkezűek és nagyvonalúak – ha a Fidesz százmillió forintot kér tőlük Magyar lejáratására, zokszó nélkül rábólintanak.

A programja miatt nem is tudnák Orbánék támadni Magyar Pétert, hiszen utóbbinak ugyanaz a programja, mint a Fidesznek. Már amennyiben programnak nevezhető, amivel a Fidesz kampányol, merthogy leginkább csak lózungokat hallunk tőlük. Az Orbán Viktor vezette, magát békepártinak hazudó Fidesz az EP választás kapcsán azt tudja kommunikálni, hogy el kell foglalnunk Brüsszelt, az önkormányzati választáshoz pedig a fővárosban mindössze annyit tudtak hozzátenni, hogy jelöltjük, Szentkirályi Alexandra ügyesebben csavar be egy villanykörtét, mint a regnáló főpolgármester, Karácsony Gergely. (Emellett még azt is ígérik, hogy kitakarítják a Gyurcsány-fiókákat a Városházáról.)

A közéletben kicsit is eligazodni képes emberek persze tudják, hogy amit a Fidesz Magyarról állít, az hazugság. Magyar ugyanis nem háborúpárti, (természetesen az ellenzék sem az), nem támogatja a migrációt és a gendert, ezekben a témákban ugyanazt fújja, mint amikor még ő is a NER része és egyik kedvezményezettje volt. 

Tudják ezt jól a Fideszben, de nem érdekli őket. A Fidesz számára ugyanis már nem a gondolkodó emberek a célközönség, hanem azok a lebutított magyarok, akik – főként a kis településeken – csak a kormánypártivá züllesztett közmédiából és az ugyancsak Fidesz-uralom alá hajtott megyei lapokból tájékozódnak. Ők azok, akikkel mindent el lehet hitetni, mert számukra a Fidesz nem párt, hanem vallás, egy Orbán Viktor nevű főpappal az élen. És ez a vallás – a békesség és a szeretet jegyében – azt hirdeti, hogy mindenkit utálunk, aki nem olyan, mint mi. 

Ezek, a minden hihető hadovára vevő, megvezetett emberek a Fidesz célközönsége, ezért sem próbálkoznak azzal Orbánék, hogy Magyar Pétert az ígéreteivel szembesítsék. Ez ugyanis meglehetősen macerás volna, sokkal egyszerűbb és célravezetőbb, ha a márkás napszemüvegével és a drága kerékpárjával igyekeznek őt hiteltelenné tenni. 

A félelem egyébként jogos a Fidesz részéről, hiszen Magyar feltűnése a közhiedelemmel ellentétben, elsősorban nem az ellenzéki pártokra – valamelyest persze rájuk is –, sokkal inkább a Fideszre veszélyes. Ha másért nem, azért, mert Magyar más szavakkal, de gyakorlatilag ugyanazt mondja, mint a Fidesz. Azzal a kevéske különbséggel, hogy – ígérete szerint legalábbis – nem lesz korrupt és nem fog lopni.

Ennyi egy Orbánból, Rogánból és a többiekből kiábrándult fideszesnek bőven elég ahhoz, hogy ne a számos ideológiai kacskaringót megjárt, egyre vállalhatatlanabb Fideszre, hanem Magyar Péter pártjára szavazzon.

Forrás: hirklikk.hu