Megszaporodtak a mentősök elleni támadások

2024. március 29. 10:30 2024. márc. 29. 10:30

Egy hét alatt háromszor támadtak mentősökre. Erről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be. „Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a bajtársak lélekjelenlétének köszönhető” – írta a bejegyzésben az Országos Mentőszolgálat.

Az egyik atrocitás Pest vármegyében történt, amikor a mentők kiérkeztek egy beteghez, aki a sötétben megbújva, gázriasztó fegyverrel lőtt rájuk – írta a Blikk. Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek a mentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadt, majd ököllel a mentősökre rontott.

A legutóbbi eset e hét keddjén történt, amikor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt. Itt szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket.

Bajtársaink minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek – közölte az Országos Mentőszolgálat.

Forrás: hirklikk.hu