Nyílt levélben kérték Szájer Józsefet, támogassa a marihuána legalizálását

2020. december 6. 14:00 2020. dec. 6. 14:00

A Legalizálj Egyesület elnöke nyílt levélben kérte Szájer Józsefet, amennyiben szeretne igazán a magyar társadalom hasznára cselekedni, fontolja meg, hogy a továbbiakban az egyesület munkáját segítse a sok felszabadult szabadidejében.

A Legalizálj Egyesület elnökének nyílt levele: 

„Tisztelt Szájer József Úr!

Mindenekelőtt remélem, hogy már a legutóbbi házibuli után szerzett sérülései meggyógyultak, és legalább jó egészségnek örvend az Ön körül kavargó botrányok közepette is!

 A hírekből úgy értesültem, hogy a napokban véget ér lényegében minden megbízatása, így most elképesztően sok ideje felszabadul. Ráadásul a várható végkielégítése, és eddigi keresetei alapján, talán egy ideig az anyagi biztonságáért sem kell majd aggódnia.

Ismerve a pályafutását, a Legalizálj Egyesület nevében egy kiváló lehetőséget kínálok most fel Önnek.

Úgy vélem, 16 évnyi Európai parlamenti képviselősége során egészen rendkívüli kapcsolatokra tehetett szert az EU döntéshozói köreiben is, az pedig közismert tény, hogy a jelenlegi magyar kormányhoz milyen szoros szálak fűzik. Amennyiben szeretne igazán a magyar társadalom hasznára cselekedni, kérem fontolja meg, hogy a továbbiakban egyesületünk munkáját segítse a sok felszabadult szabadidejében.

Nyilván a kissé félresikerült házibuli ellenére is követi a nemzetközi eseményeket, és Ön is értesült a kannabiszt érintő történelmi jelentőségű döntésekről, amelyek – a szakma által nemzetközileg elfogadott álláspontnak megfelelően – végre eltávolítják azt a veszélyes drogok listájáról. 

Fontos lenne valahogyan a kiváló kapcsolataira támaszkodva, az Európai Unió döntéshozóinak tudtára adni, hogy  Magyarországon a kormányzati hozzáállás ellenére, azért többségében felvilágosult emberek élnek, akik bizonyítottan (Závech Research kutatás – 2019.jún.) elsöprő többségben (62 százalék) már rég legalizálták volna a kannabisz orvosi felhasználását hazánkban is. Fontos lenne, hogy a világon mindenki megértse, nem a magyar társadalom többségi álláspontja volt, amikor az Orbán-kormány képviselete, az ENSZ szavazásán szégyenszemre, egyedüli EU-s küldöttként szavazott a beteg emberek gyógyulása, és az orvostudomány innovációi ellen. Úgy vélem, sokat tudna abban segíteni, hogy ezt a borzasztóan kínos helyzetet kicsit értelmezhetőbbé tegyük.

Ezen felül, egyesületünk tagjai arról sem tettek még le, hogy már a várható kormányváltást megelőzően is reformok valósulhassanak meg hazánkban is a kannabiszt illetően. Biztos vagyok abban, hogy egykori párttársaira, és személyesen Orbán Viktorra is nagyobb eséllyel tudna hatni, mint például én, vagy akár a világ összes szakembere. Történelmi küzdelem részese lehetne, mellyel minden magyar állampolgár érdekét szolgálná.

Bár egyesületünk kizárólag a kannabiszt érintő reformok hazai megvalósításáért küzd, fontosnak tartom, hogy kitérjek a házibuli után a hátizsákjában talált Extasy-tabletták ügyére is. Amennyiben mégis fogyasztott volna a kábítószerből, egyesületünk nevében mondhatom: akkor sem kívánjuk Önnek, hogy pusztán fogyasztásért, és csekély mennyiség birtoklásáért komoly jogi következményekkel kelljen szembenéznie. (Ha esetleg függőségben is szenvedne, akkor is pontosan tudjuk, hogy az igazságszolgáltatás vasszigora helyett szakemberek és szerettei odafigyelő segítségére lenne inkább szüksége, de bízunk abban, hogy ilyesmiről távolról sincs szó.) Ha viszont igaz, hogy Ön tényleg nem fogyasztott semmilyen drogot, akkor végképp fontos problémára világít rá ez a félresikerült buli, hiszen pusztán csekély mennyiségű kábítószer birtoklásáért még az Extasy esetén sem hisszük, hogy komoly jogi procedúrák, és bemocskolt erkölcsi bizonyítvány lenne a jogos végeredmény. És akkor az orvosi felhasználást követő második legsürgetőbb célunkat – a kannabiszt érintő dekriminalizációs lépések szükségességét már talán nem is kell tovább ecseteljem.

Tudva, hogy nemrég kilépett Orbán Viktor állampártjából, elképzelhetőnek tartom, hogy Ön is aktívan részt kíván venni a magyar társadalom érdekeit szolgáló kannabisz-legalizációs törekvéseinkben. Amennyiben be is szeretne lépni az egyesületünkbe, úgy a legalizalj.hu weboldalon keresztül jelentkezzen, és a soron következő elnökségi ülésen demokratikus döntés fog születni a potenciális tagságát illetően!

Ha biztosak lehetünk abban, hogy Ön mindig csak felnőttekkel, és kizárólag közös megegyezésen alapuló intim kapcsolatot létesít, és végül elfogadásra kerülne a belépési szándéka, megígérhetem, hogy köztünk soha senki nem fogja kérdőre vonni a legmélyebb magánügye – a szexuális hovatartozása miatt. Tőlünk azzal, vagy azokkal éli szerelmi életét, akivel, vagy akikkel szeretné, ha megígéri, hogy többé nem alkot egyetlen homofób, kirekesztő, jogfosztó törvényt sem a magyar állampolgárok számára, és akár egyesületen belülről, akár azon kívülről mindent megtesz a kannabiszt érintő reformok felgyorsításáért.

Kezdjen tiszta lappal, segítse a küzdelmünket, harcoljon velünk a kannabisz hazai reformjaiért!

Nyilván most, az ünnepi időszak alatt, és a járvány miatt a közeljövőben sok aktivitást nem tudna kifejteni, ráadásul nyilván elég sűrű napok is vannak most Ön mögött, így nem akarok türelmetlen lenni – ha Önnek is megfelel, várjuk visszajelzését legkésőbb 2021. januárjában!

Addig is békés, kellemes ünnepeket kívánok!

Legalizálj!

Tisztelettel,

Sermer Ádám

Legalizálj Egyesület – elnök"

Forrás: hirklikk.hu