Orbán megint "konzultálni" akar

2020. február 13. 11:08 2020. feb. 13. 11:08

Nemzeti konzultációt indítana megint Orbán Viktor miniszterelnök, sajtóhírek szerint ezúttal a börtönbiznisz és a bírói korrupció lenne a fókuszban. 

A kormánypárti magyarnemzet.hu információi szerint újabb nemzeti konzultációt indíthat Orbán Viktor miniszterelnök. 

A lap értesülései szerint a balatonfüredi kihelyezett Fidesz-KDNP frakcióülésen beszélt a témáról a miniszterelnök. 

"Orbán Viktor véleménye szerint, a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét és közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét. Információink szerint ez alkalommal fő témának a miniszterelnök azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni"

- olvasható a cikkben. 

A lap információi szerint az "iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyönyöspatai romák kártérítése kapcsán" kérné ki az emberek véleményét a Fidesz.

A Népszava vonatkozó cikke szerint az egész nem egyéb, mint hogy a Fidesz kriminalizálni próbálja a közbeszédet, és a rendpárti szólamokkal a vidéki szavazóbázist próbálja megcélozni és megtartani. 

Forrás: Pécsi STOP