Orbán Viktor az egyszemélyes fake news-gyár

2020. február 16. 18:46 2020. feb. 16. 18:46

Az MSZP elnöke értékelte a miniszterelnök évértékelőjét. Tóth Bertalan szerint Orbán nem beszélt az emberek valódi problémáiról: az egészségügyről, az oktatásról, az inflációról a megélhetési problémákról, csak a gyűlöletkeltésről, és klímavédelmi programról, aminek támogatása szerinte Mészáros Lőrinc zsebében köthet ki.

Egyszemélyes fake news-gyár

A miniszterelnök évértékelőjét hallgatva az jutott eszembe, hogy Orbán Viktor az egyszemélyes fake news-gyár – értékelte a miniszterelnöki beszédet Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője. A politikus úgy fogalmazott, hogy Orbán az évértékelőben az „öntömjénezésen kívül egy párhuzamos világot épített fel, amely a saját maga által elképzelt világról, a saját sikereiről szól, miközben a mindennapi emberek életéről szinte semmit nem mondott”.

Tóth Bertalan élesen bírálta a miniszterelnököt, amiért nem beszélt a 340 forintos euróról, a közel 5 százalékos inflációról, az élelmiszerárak brutális emelkedéséről. „Ezzel a gazdaságpolitikával kifosztják a nyugdíjasokat és kifosztják a munkavállalókat, hiszen mind a nyugdíjak, mind a bérek jelentősen veszítettek értékükből az euróért erősödése és a forint gyengülése miatt” – mutatott rá a politikus, aki szerint

ORBÁN EGYEDÜL A MINDENNAPI ÉLETRŐL NEM BESZÉLT.

Felemlegette az oktatás tragikus helyzetét, a Nemzeti Alaptantervet, amely teljesíthetetlen követelményeket állít gyermekek és pedagógusok elé egyaránt, és amely a szülők számára is elfogadhatatlan tudatformálásba kezd. Szintén a miniszterelnök által „elfelejtett” témák között említette az egészségügy helyzetét: a várólistákat, a berendezések hiányát, valamint az orvosok és ápolók bérét,

Tóth hiányolta azt is, hogy Orbán nem beszélt a munkavállalók helyzetéről, pedig „láthatjuk, hogy a bérhelyzet ma már a visegrádi országok közül Magyarországon a legrosszabb, a a munkavállalók nem jönnek ki a bérükből. A pártelnök szerint a munkavállalók tiszteletet és megfelelő bért érdemelnek a mostani kizsákmányolás helyett.

Gyűlöletkeltés és a jövő nagy üzlete

A szocialisták elnöke rámutatott, hogy Orbán Viktor a gyűlöletkeltést, egyáltalán nem hagyta ki évértékelőjéből: „az a kormányfő beszél a bűnözők védelméről, aki önmaga a legfőbb ügyészen keresztül védelmezi a bűnelkövetőket. Az a kormányfő beszél munka nélkül szerzett jövedelemről, akinek a környezetében csak olyanokat találunk, akik munka nélkül hatalmas nagy jövedelmeket szereztek”.

Az Orbán Viktor által hirdetett klímavédelmi programmal kapcsolatban az ellenzéki politikus kijelentette, hogy „végig figyelemmel kell kísérni, mert félő hogy ez a rengeteg pénz is Mészáros Lőrincek zsebében köt ki”. Mint mondta, az Európai Unió várhatóan hatalmas forrást biztosít majd klímavédelemre, miközben „láthatjuk, mit műveltek a Mátrai Erőműben, láthatjuk, hogy tiltják meg a szélerőműveket, láthatjuk, hogy az úgynevezett panel szigetelési programot hogy vették ki a klímavédelmi programból, holott az pont azt a célt szolgálta volna, hogy segítse az emberek mindennapjait, hogy megújult otthonokban élhessenek és ezzel csökkenteni lehetett volna a nagyvárosok levegőszennyezettségét is”.

Orbán alternatív világa

Ez egy alternatív világ, olyan, ami ma Magyarországon nem létezik – összegezte a miniszterelnök évértékelőjét Tóth Bertalan, hozzátéve, hogy gyűlöletkeltés helyet az együttműködésben, a mindennapok problémáinak kezelésében, a magyar emberek és az ellenzéki pártok együttműködésében, ezáltal pedig a 2022-es kormányváltásban hisz.

Forrás: hirklikk.hu