Rogán Antal, a családbarát kormány lakásbarát minisztere

2020. május 14. 16:50 2020. máj. 14. 16:50

Egy háromlakásos társasház egyik kéglijáben húzza meg magát Rogán Antal, az Orbán-kormány propagandáért felelős minisztere. Ezt az Origo jóvoltából tudjuk, a lakájmédiának ez a gyöngye segített eloszlatni azokat a kételyeket, melyek azzal kapcsolatban keletkeztek, hogy vajon milyen minőségben lakik Rogán a második kerületi ingatlanban: bérlőként, vagy tulajdonosként.

Korábban ugyanis csak annyit lehetett tudni, azt is a 444 jóvoltából, hogy Rogán miniszter egy háromszintes ház egyik lakásába költözött. Hogy milyen minőségben, azt akkor még nem sikerült kideríteni, ezért is jó, hogy a mindig igazat író, és hazugságon még soha nem kapott Origo segített tiszta vizet önteni a nyílt kártyák közé.

Megírták ugyanis, hogy Rogán nem tulajdonosa, csupán bérlője az ingatlannak. Állításuk szerint a lakás tulajdonosa egy Vabeko nevű Kft, amely szénhidrogén szállító és elosztó vezetékeket, gázipari csomópontokat és nyomvonalas létesítményeket tervez, vitelez ki, és tart karban. 

Azt már nem ők, de még csak nem is az Origo tette közzé, hogy ez a vállalkozás, melynek ingatlanában most a miniszter lakik, rendszeresen nyer el megbízásokat közbeszerzéseken. Különösen azután, hogy összeállt egy névtelennek nem mondható vállalkozással, a Mészáros & Mészáros Kft.-vel. Igen, arról a Mészárosról van szó, akinek Lőrinc a keresztneve, és Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja.

Rogán Antal egyébiránt vonzódik az érdekes lakásokhoz. Ezt megelőzően ugyanis második feleségével, Rogán Cecíliával és tőle született két gyermekével egy Pasa parki lakásban élt. Ez az ingatlan néhány évvel ezelőtt arról vált nevezetéssé, hogy Rogán miniszter vagyonbevallásában szinte naponta változó – növekvő – négyzetméterekkel szerepelt.

Rogánék aztán tavaly odahagyták a Pasa parki lakást, és átköltöztek a Valton Security egyik tulajdonosának, Bessenyei Istvánnak igen jelentős kiterjedésű, Felhő utcai vityillójába. Bessenyei István akkor már Sarka Kata párja volt, aki viszont nemcsak Hajdú Péter média-celeb korábbi feleségeként, de Rogán Gál Cecília üzlettársaként és barátnőjeként is funkcionált. Így könnyen elképzelhető, hogy nem fogott nagyon vastagon a ceruzájuk, amikor kiszámolták, hogy mennyi bérleti díjat számolnak fel a Rogán-házaspárnak.

Akik e fényes lakhatási körülményekből arra következtetnek, hogy Rogán Antal a miniszteri fizetését meghaladó életvitelt folytat, azok számára felelevenítjük, hogy 2016-ban Rogánné ismertségének köszönhetően mehetett a Rogán-család helikopterrel Szabó Zsófi színésznő vidéki lakodalmába. Akkor nagy balhé lett a történtekből, persze, csak azt követően, hogy az ügy kitudódott. Már csak azért is, mert Rogán először tagadta, hogy családjával együtt helikoptereztek, majd amikor megmutatták neki a fényképeket, beismerte, hogy tényleg ő látható a felvételeken. Közölte viszont, hogy ő egy parasztfiú, akitől távol áll az urizálás, és hogy mondta is a feleségének, ilyen máskor ne forduljon elő, meg ne tudja, hogy helikopteren mennek lakodalomba.

Rogán Antal és Cecília azóta elváltak, eladták a Pasa parki lakást, és azóta is boldogan élnek, amíg meg nem halunk.

Forrás: hirklikk.hu