Telerondította kék plakátokkal az országot a kormány

2020. május 9. 06:12 2020. máj. 9. 06:12

Ismét ellepték az országot a kék plakátok. Ezúttal nem Brüsszelnek üzenjük, hogy több tiszteletet a magyaroknak, és nem is Soros Györgyöt akadályozzuk meg abban, hogy ő nevessen a végén. A mostani plakátokon azt kürtöli világgá a kormány, hogy már megint milyen jó volt hozzánk, azaz, a gazdaságvédelminek nevezett terv nagyszerűségére hívja fel a magyar polgárok figyelmét.

Hat milliárd forintba kerül az adófizetőknek ez az önfényezés, de mi nem sajnáljuk a pénzt. Van belőle elég, jut mindenre, különösen, hogy az ellenzéki vezetésű településektől és fővárosi kerületektől sorra vonja el a forrásokat a kormány. Józsefvárost több mint egymilliárd forinttal rövidítették meg a védekezésre hivatkozva, Ferencvárostól 400 milliót nyúltak le, ugyanebből az okból kifolyólag.

Mindez persze nem szerepel a plakátokon, mint ahogy az sem, hogy ezt a hatmilliárd forintos megbízást az elmúlt évek szokásainak megfelelően ezúttal is a Rogán-közeli Balásy Gyula médiaügynökségei kapták. Amúgy érthető, ha a kormány egy már sokszor bizonyított mesterrel dolgoztat. Balásy Gyula médiacégei plakátok kihelyezésében utolérhetetlenek és verhetetlenek, fölösleges volna egy új szereplővel kísérletezni, netán versenyen meghirdetni a projektet.

Nem is akadnánk fel ezen, inkább arra fókuszálunk, hogy amennyiben az emberek éreznék, hogy a kormány nemcsak ígérné, hogy segít nekik, akkor nem volna szükség arra, hogy a NER milliárdokért fényezze magát. Akkor kék, vagy bármilyen más színű plakátok nélkül is mindenki számára nyilvánvaló volna, hogy milyen jó kormányunk van nekünk, magyaroknak. Olyan, amely nemcsak szavakban segít, de a valóságban is. És nem csupán azokat nem hagyja egyedül, akik Orbán Viktor rokonai, barátai és üzletfelei, hanem azokat sem, akiknek semmilyen kapcsolatuk sincs a regnáló hatalommal, viszont rászorulnak a támogatásra.

Ha minden olyan nagyszerű lenne, ahogyan a gazdaságvédelmi plakátokon hirdetik, akkor nem volna szükség ezekre a plakátokra. Lehet, Balásy úr büdzséjéből hiányozna ez a néhány milliárd forint, de ha emiatt szomorkodik, megvigasztaljuk. Ha igényli, odamegyünk hozzá, és a vírus miatt elvárt másfél méteres távolságból, (social distance) együttérzően megveregetjük a vállát.

Hadd érezze ő is, hogy egyetlen magyar sincs egyedül.

Forrás: hirklikk.hu