190 milliót kap idénre a kormánytól a Janus Pannonius Múzeum

2020. január 24. 07:10 2020. jan. 24. 07:10

190 millió forintos támogatást ítélt meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az idei évre szólóan a Janus Pannonius Múzeumnak, ennyi pénzt kapnak 2020-ban a központi költségvetésből.

A kormány honlapján nemrég jelent meg a lista, amely arról szól, hogy 2020-ban mekkora összeggel támogatják feladataik ellátásában a megyei hatókörű városi múzeumokat a központi költségvetésből. 

A Kásler Miklós miniszter által jóváhagyott lista szerint a pécsi Janus Pannonius Múzeum az idei évre 190,16 millió forintot kap a központi költségvetésből. 

A megyei hatókörű városi múzeumok kategóriában a listát áttekintve jól látható, hogy a JPM a harmadik legnagyobb összeget kapta meg idénre. A pécsi intézménynél többet a miskolci Herman Ottó Múzeum (190,46 millió forint) és a székesfehérvári Szent István Király Múzeum (234,16 millió forint) kapott.

Az egész kategóriára a minisztérium összesen 2,75 milliárd forintot szánt. 

A dokumentumban a városi múzeumoknak szóló támogatások is szerepelnek, Baranya megyéből a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum található meg a listán. amely 14,07 millió forintos támogatást kap a központi költségvetésből idénre. 

Még novemberben írtuk meg a Magyar Hang cikke nyomán, hogy azon múzeumok, amely településeken az őszi választás után nem kormánypárti lett a városvezetés, azok alig nyertek a pályázatokon. A pécsi JPM is így járt, a megpályázott 27 millió forint helyett mindössze 2 milliót nyertek el, és egy másik pályázaton is így jártak, ott a megpályázott 4 millióból mindössze 1,6 millió forintot ítéltek meg a közintézménynek.

 

Forrás: Pécsi STOP