10 millió forintos táborozási keretet hoz létre az önkormányzat a pécsi gyerekeknek

2020. június 30. 15:15 2020. jún. 30. 15:15

Új, 10 millió forint összegű táborozási keretet hoz létre a pécsi önkormányzat, mely a már meglévő lehetőségek mellett újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását teszi lehetővé.

Az erről szóló közleményben kiemelik, a város vezetése az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követte a táboroztatási igényeket annak érdekében, hogy a pécsi szülőket segíteni tudja, miután az új koronavírus járvány idején sokuk kénytelen volt kivenni szabadsága egy részét, vagy akár az egészet.

Az önkormányzat hangsúlyozza, fontos cél, hogy egy pécsi gyermek se maradjon nyáron felügyelet nélkül, ahogy az is, hogy ne kerüljenek veszélybe újabb pécsi munkahelyek. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ is e cél érdekében hirdetett meg a 3 tervezett Erzsébet-tábora mellett további 8 turnusban gyermektáborokat.

 A beérkezett igények alapján a családsegítő szolgálat táboraiban 40 gyermekre nem jutott keret, és a Pécsi Kulturális Központ által szervezett táborok esetében is 3 új 20 fős csoport indítására nyílik lehetőség.

"Pécs önkormányzata fontosnak tartja, hogy a korábban bevezetett támogatásokon túl keretet biztosítson a fenti létszámbővítésekhez is, ezzel újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását tesszük lehetővé és támogatjuk"

- folytatódik a közlemény. Így, készülve arra, hogy további táborozási igények is megjelenhetnek, a fenti döntések meghozatalával együtt a már meglévők mellett egy új, 10 millió forint összegű táborozási keretet hoz létre a város  annak érdekében, hogy egy pécsi gyerek se maradjon ellátatlan a járványt követő nyári hónapokban. A táborok előkészítése folyik, a keretről a döntést július 15-én hozza meg a pécsi közgyűlés.

(Címlapkép: Pixabay.com)
 

Forrás: Pécsi STOP