29 autóst büntettek meg Pécsen, mert az ingyenes parkolás közepette fütyültek a KRESZ-re

2020. november 6. 17:25 2020. nov. 6. 17:25

Kedd éjféltől, a rendkívüli jogrend bevezetésével együtt ismét ingyenes lett országszerte a parkolás, emiatt komoly tumultus alakult ki a pécsi belvárosban. Az önkormányzat közleménye szerint sokan szabálytalankodtak, őket szankcionálták, és ez a jövőben is így lesz.

Az önkormányzat pénteki tájékoztatásában azt írja, a parkolás ismételten ingyenessé tétele a baranyai megyeszékhelyen elsősorban a belvárosban érezteti a hatását, jelentősen nőtt a járműforgalom és a parkolóhelyek iránti igény. 

Hangsúlyozzák viszont, hogy a KRESZ előírásai a díjmentességgel nem szűnnek meg, ideértve a megállási, várakozási tilalmat és az útkereszteződések, útkanyarulatok metszéspontjától tartandó 5 méteres távolságot is. Az effajta szabálytalankodások miatt a Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai csak pénteken délelőtt közel 40 szabálytalansággal találkoztak, 29 esetben voltak kénytelenek bírságot kiszabni. 

 

Fotó: Pécsi Önkormányzat
Fotó: Pécsi Önkormányzat


 
A Centrum-parkolóban folyamatos jelenlétet biztosított a felügyelet annak érdekében, hogy a szabályosan közlekedő autósok haladni tudjanak, mert az útkanyarulatokban szabálytalanul álló autók jelentősen megnehezítették a közlekedést. Előfordult, hogy nem csak a közlekedési szabályokat megsértve, de a környezetet is károsítva, zöldfelületen állítottak le autókat a belvárosban.

Fotó: Pécsi Önkormányzat
Fotó: Pécsi Önkormányzat

 

A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai, ahogyan eddig, a rendkívüli jogrend időszakában is eljárnak a szabálytalanul parkolókkal szemben. Az önkormányzat azt kéri a pécsiektől, hogy a parkolás során is legyenek tekintettel egymásra és környezetünkre.

(Címlapkép: Pécsi Önkormányzat)

Forrás: Pécsi STOP