500 liter kézfertőtlenítőt vitt két idősotthonba Bognár Szilvia

2020. június 3. 14:23 2020. jún. 3. 14:23

500 liternyi kézfertőtlenítőt adott át Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézményének két tagintézménye, a Zipernovszky Károly utcai és a Tüzér utcai idősotthon számára Bognár Szilvia alpolgármester a napokban, melyet az EL-Q Invest Kft. ügyvezetője ajánlott fel.

Az adomány kapcsán Berkiné Kovács Olga intézményvezető a Pécsma.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy jól jött a kézfertőtlenítő, mivel minden tevékenységhez szükséges. Hozzátette, a következő hónapokra biztosított a fertőtlenítőellátásuk.

Bognár Szilvia alpolgármester a lapnak arról beszélt, nagy öröm, hogy a pécsi ISZI egyik telephelyén sem volt koronavírusos megbetegedés. Ehhez a városvezető szerint nagy mértékben hozzájárult, hogy a higiéniás protokollt betartották az ott dolgozók.

- Ennek feltétele volt, hogy az önkormányzat a veszélyhelyzet kihirdetésekor azonnal megrendelte és folyamatosan biztosította a védőeszközöket, így a fertőtlenítőszereket is – folytatta az alpolgármester. 

A cikk emlékeztet, az idősotthonokban továbbra is látogatási tilalom van érvényben, a nappali ellátásban is szüneteltetik a klubfoglalkozásokat a bejáró tagok számára.

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu