A gazdaságfejlesztésre koncentráló új szervezetet állít fel az önkormányzat

2019. november 15. 14:00 2019. nov. 15. 14:00

A pécsi városvezetés a Polgármesteri Hivatalon belül új szervezetet állít fel, mely a gazdaságfejlesztésre fog koncentrálni. Az új szervezeten belül a befeketetésösztönzésre, a városmarketingre és a turizmusfejlesztésre fognak koncentrálni.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint a kampányban tett ígéretek értelmében a városmarketing, a befektetésösztönzés és a turizmusfejlesztés együttes kezelése érdekében új szervezeti egységet állítanak fel a Polgármesteri Hivatalon belül. 

Az új szervezet neve Gazdaságfejlesztési Főosztály lesz, a szervezet "stratégiai, tervezési és operatív munkát végez majd, itt valósul meg a Pécs polgármesterének a befektetők felé tett korábbi konkrét vállalása is."

A közlemény szerint a Polgármesteri Hivatal átalakítása a tervek szerint három cél mentén zajlik: a hatékonyság növelése, a bevételek és kiadások mostaninál centralizáltabb felügyelete, valamint a gazdaságfejlesztés elősegítése.

A kommünikében olvashatóak szerint

"a gazdaság fejlesztése, a befektetésösztönzés, a városmarketing és a turizmus erősítése kiemelt helyett kapott Péterffy Attila és a Mindenki Pécsért választási vállalásai között. Az ígéreteknek megfelelve és a kihívásokra válaszolva csütörtöki ülésén a polgármesteri hivatal egy teljesen új szervezeti egységének létrehozásáról szavazott a pécsi közgyűlés.

Az új célszervezet, a Gazdaságfejlesztési Főosztály 14 fővel kezdheti meg a munkát. Az új főosztályon fog megvalósulni a polgármester egyik konkrét vállalása: a stop-shop rendszer, amelynek köszönhetően a helyi cégek és befektetők ügyeinek szakmai alapú kezelése egyetlen helyen történik a jövőben, levéve a vállalkozások válláról a hivatalokkal és hatóságokkal való egyeztetés terhét.

A Gazdaságfejlesztési Főosztály kiemelt feladata lesz a befektetők hathatós támogatása mellett a megyei és városi marketingtevékenységek összehangolása, ide értve a tervezés és végrehajtás teljes folyamatát, valamint ugyanez a tevékenység a turisztikai fejlesztések terén. A fő cél, hogy nagy volumenű beruházások és nemzetközi jelentőségű rendezvények valósuljanak meg Pécsett.

Pécs városában eddig nem folyt összehangolt stratégiai tervezés és operatív munka a befektetésösztönzés, a városmarketing és a turizmusfejlesztés terén. Ezeket a feladatokat a jövőben szakemberek jól szervezett csapata végzi majd a polgármesteri hivatalban"

- olvasható a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP