A hétvégére Betlehem is díszíti a város főterét

2020. december 10. 15:49 2020. dec. 10. 15:49

Napokon belül kikerül a helyére a Pécs főterén korábban már megszokott Betlehem installáció. A tapasztalatok most azt mutatják, hogy a pécsiek fegyelmezettek, ezért kihelyezése nem jelent járványügyi kockázatot.

A pécsiek már megszokhatták advent idején, hogy a mindenki karácsonyfája és a nyüzsgő vásár mellett egyedi, igényes Betlehem is várja őket a város főterén.

Az új koronavírus járvány azonban jó néhány tervünket átalakította: a vásár elmaradt, az adventi hangulatról karácsonyfa és a dzsámi fényfestése gondoskodott eddig a Széchenyi téren.

A kézzel készített, értékes Betlehem őrzését korábban a vásár biztosítását is ellátó cég végezte. Ennek híján gondoskodni kellett az installáció biztonságáról, amit végül a Pécsi Közterület-felügyelet vállalt: munkatársaik az önkormányzat kérésére rendszeresen ellenőrzik majd az alkotást, áll az önkormányzat által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. 

"A legfontosabb szempont azonban az volt, hogy a pécsiek és egészségük biztonságban legyenek. Az elmúlt napok tapasztalata alapján a fényfestés és a karácsonyfa felkeltette az érdeklődést, de a járványügyi  előírások betarthatók voltak, a pécsiek fegyelmezetten viselkednek. A tapasztalatok alapján abban bízunk, hogy a Betlehem körül sem alakul ki tömeg, kihelyezése nem jelent járványügyi kockázatot."

- írják. 

Az installáció a hétvégére elfoglalja megszokott helyét a mindenki karácsonyfája mellett.

CÍmlapkép: Illusztráció