A "Péterffy-irtásozó" Fidelitas ellen is pert indít Péterffy

2020. június 4. 11:08 2020. jún. 4. 11:08

Vicze Csilla mellett a Fidesz ifjúsági szervezetete, a Fidelitas ellen is pert indít Péterffy Attila polgármester a választás előtt elhangzottak miatt - tudta meg a Szabad Pécs.

Amint arról korábban lapunk is beszámolt, Vicze a kampány idején azt állította Péterffyről, hogy 3 millió tonna fát égetett el a hőerőműben, amikor még azt vezette. Péterffy a jó hírnevének megsértése miatt indított személyiségi jogi pert Vicze ellen. 

A polgármester a Szabad Pécs információi szerint a Fidelitast is beperli, ezt a lapnak városházi források megerősítették.

A Fidesz ifjúsági szervezete is rakétafokozatban ekézte Péterffyt az önkormányzati választások hajrájában. Egy közleményben "Péterffy-irtásokat" emlegetve pörgették a gyurcsányista erdőégető-narratívát, valamint egy sajtótájékoztatót is szerveztek a Mecsekbe gondosan kiválasztott médiumoknak, melyen Böröcz László akkori elnök, országgyűlési képviselő tartott, és ahol egy táblát is kihelyeztek. Péterffy mellett egyébként több erdész is kiállt, mondván, karaktergyilkosság folyik ellene.

A Szabad Pécs szerint lehetséges, hogy formai okok miatt a Fidelitasszal szembeni eljárást külön keresetben kezdeményezi majd a polgármester.