A Vöröskereszttel összefogva segíti a pécsi önkormányzat a karanténba került, nehéz helyzetben lévő pécsieket

2020. november 26. 15:52 2020. nov. 26. 15:52

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével összefogva segíti a pécsi önkormányzat azokat a hatósági karanténba került, de szociálisan nehéz helyzetben élő pécsieket, akiknek ellátásáról a rokonok, szomszédok, barátok nem tudnak gondoskodni.

A városháza csütörtöki közleménye szerint az elmúlt időszakban több megkeresés érkezett hozzájuk, pécsi vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek is felajánlották adományaikat az járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek számára.

A pécsi önkormányzat a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével karöltve kéri, hogy azok a vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek, akik segíteni szeretnék a járvány miatt még nehezebb helyzetbe kerülő pécsieket, akár természetbeni, akár pénzadományaikat juttassák el a Vöröskereszthez.

A város az adományozott összegeket tartós élelmiszer vásárlására fordítja, amit munkatársai juttatnak el az ideiglenesen otthonukba zárt, rászoruló pécsi családoknak. Mivel a Magyar Vöröskereszt adójóváírási joggal rendelkezik, így az adományozott összegről igazolást állít ki, amivel a vállalkozások csökkenthetik adóalapjukat.

A segíteni szándékozó pécsiek adományait a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szerveztének számlaszámán fogadják:

10402427-49515251-51531025

Az adományozással kapcsolatban a pécsieknek Udvaros Renáta, a Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója (+36 70 933 8240), vagy Osztásné Dr. Varga-Pál Viktória, a Városháza kapcsolattartója (+36 30 447 5659) tud további információval szolgálni.

"Tegyünk együtt annak érdekében, hogy a leginkább rászorult pécsiek könnyebben át tudják vészelni ezt a nehéz időszakot" - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP