Az érzelmek csatája volt a Magyar Kupa bronzmeccs a pécsi Lauberben

2020. március 8. 11:01 2020. márc. 8. 11:01

Az érzelmek csatája is volt a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa bronzmérkőzése a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A TFSE-MT-ZTE NKK meccs után a budapesti edző és csapatkapitány szeme nem maradt száraz, a vereség ellenére igazi örömkönnyeket lehetett látni.

Két fiatal edző, Horváth Zsófia és Magyar Bianka kapott lehetőséget, hogy élvonalban játszó csapatot irányítson. A magyar kosárlabdában ritkán adódott ilyen lehetőség, különösen fiatal hölgyek nem kaptak bizonyítási lehetőséget.

Megtört a jég, és a két ifjú tréner bizonyította rátermettségét. Hozzátehetjük, hogy náluk nem a jelentős értékű idegenlégiósok viszik a prímet. Talán kivétel a rendkívüli nagy tudású, jó izomzatú MTK-s Jenkins, aki a torna legértékesebb játékosa lett. Ott volt mellette Bernáth Réka, aki szintén parádézott. A másik oldalon a sokszoros magyar válogatott, a rutinos Horti Dóra és Nagy Dóra húzta a többieket.

TFSE-MTK-ZTE NKK: 75-94 (16-22, 14-32, 22-12, 23-26)

A bronzcsatában a ZTE majdnem annyi pontot dobott, mint a döntőben a Sopron és a Szekszárd összesen (96). Szurkolói szemmel két külön mérkőzés volt, ahogy várni lehetett. Az aranymeccsen a küzdelem dominált, a bronzmérkőzésen volt játék, hibázó védekezés.

TFSE-MTK-ZTE NKK (fotó: Pécsi STOP)

A mérkőzés után edzők, játékosok értékelték a látottakat. Süle Krisztina TFSE-MTK csapatkapitánya elcsukló hangon gratulált a Zalaegerszegnek. Edzője, Magyar Bianka vette át a szót, aki elmondta, nagyon jól játszottak, a Sopron ellen nem pihentetett játékost.

„Mi mindig nyerni akarunk, így volt ez a Sopron ellen is. Nem véletlenül dobtunk 90 pontot a bajnokesélyes csapatnak. Büszke vagyok a lányokra, de nem szabad mámorba esni. Élmény, hogy itt lehettünk, jó lett volna bronzérmet nyerni”

- fogalmazott. Horti Dóra, a ZTE csapatkapitánya örömét fejezte ki az eredmény kapcsán. Elmondta, a három nap alatti három meccs mindenkinek sok volt, most pihenni kell. Megjegyezte, remek dolog, hogy mindkét csapatot fiatal edzők irányítják. - Meg kell tanulni, hogy vannak sikerek mint most, de lesznek kudarcok. Hosszú távon kell gondolkodni – fűzte hozzá.

TFSE-MTK-ZTE NKK (fotó: Pécsi STOP)

Horváth Zsófia, a ZTE edzője arról beszélt, csak remélni tudták, hogy itt lesznek, még ízlelgetni kell, hogy megszerezték a bronzot. - Megyünk tovább nagyon nehéz lesz még a bajnokság, ha ott a négy közé jutnánk újabb csoda lesz – zárta szavait.

A pécsi női kosárlabda ikonját, Iványi Dalmát is kérdeztük a Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjéről:

"Itt nagyobb a tét, mint a magyar bajnokságban, apró dolgok döntenek, különösen a fináléban harcos mérkőzések voltak"

- mondta Iványi Dalma. Pécs kapcsán arról beszélt, hogy felesleges a múlt sikerei gondolni, annak az időszaknak vége. Az biztos, hogy kevés az esély olyan eredményeket elérni, mint abban az időben. Most is vannak tehetségek, nagyon sok dolognak kell összejönni, hogy valaki sikeres kosárlabdázó legyen – vélekedett.

Iványi Dalma (fotó: Pécsi STOP)

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP