2016. június 26. vasárnap | 25. HÉT | 178. NAP | 20:55 | JÁNOS, PÁL

Bándy Katát találták meg holtan a Ledinán

2012. július 11. | 11:30 | Frissítve: 2012. július 11. | 01:35
Holtan találták a vasárnap eltűnt Bándy Katát Pécsett szerda délután a Délibáb utcához közeli bokros területen. Az elsődleges adatok szerint gyilkosság történt, a külön nyomozócsoport folytatja a nyomozást az ügyben. Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ORFK vezetője annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

01:35

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.
A rendelkezésre álló információk szerint Bándy Kata 2012.07.08-án 02.00 órakor Pécsett, a Nagy Jenő utcai sörözőtől gyalogosan, egyedül indult hazafelé, de az otthonába már nem ért.

A rendőrség 2012. 07.11-én Pécsett, a Délibáb utcához közeli bokros területen holtan találta meg, az elsődleges adatok szerint megölték. Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri, hogy aki az eltűnés idejében, helyén, valamint a megtalálás helyén, illetve a kettő közötti útvonalon bármilyen gyanús körülményt észlelt, esetleg az elkövető személyéről, vagy az elkövetésről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Pécs, Vargha D. u. 1.) illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan adattal rendelkezik, amely segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és az eljárásban tanúként vesz részt. Indokolt esetben az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A díjkitűzés visszavonásának jogát az Országos Rendőr-főkapitányság fenntartja.

18:34

Azonosította a rendőrség Bándy Kata, eltűntként keresett fiatal nő holttestét Pécsett, a Délibáb utcához közeli bokros területen szerda délután. Az elsődleges adatok szerint a nőt megölték, a pontos körülményeket igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán külön nyomozócsoport folytatja a nyomozást emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

17:51

A helyszínelés még tart, csak az ott lakókat engedik át a kordonon.

17:46

Dakos József, megyei főkapitány és Korontos Zoltán rendőrezredes is a helyszínen van. Kollégánk elmondta, hogy a terület továbbra is le van zárva, a kordonon kívül megdöbbent emberek állnak és beszélgetnek. Délután háromnegyed négykor érkeztek a rendőrök a helyszínre.

17:18

Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy feltehetően a vasárnap óta eltűntként keresett pszichológusnőt találták meg.

16:52

A rendőrség szűkszavú közleményt adott ki az ügyben:

Holttestet talált egy férfi Pécsett, a Délibáb utcában, egy bokor tövében szerda délután. A rendőrök ezekben a percekben a halott azonosítási vizsgálatát végzik, közben a bűnügyi helyszínelők lezárták a környéket, és megkezdték a szükséges nyomkutatást.

16:40

A Pécsi STOP információi szerint a rendőrök megtalálták Bándy Kata holttestét a Délibáb utcában. Megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, későbbre ígértek közleményt.

16:23

A rendőrség lezárta a Ledinán levő kutyafuttató körüli utcákat, kollégánk tájékoztatása szerint rengeteg rendőr tartózkodik a helyszínen. További információk később.

Portálunk hétfőn, a rendőrség kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.


Forrás: Pécsi STOP/MTI   |   STOP

címkék
Pécs, Bándy Kata, eltűnés, keresés, felhívás, nyomozás


a rovat további hírei
Drónvideón a mecseki Márévár A sörözőben kábóztak - nem kellett volna Megint nagy siker volt a fesztivál Előbb ütleg, aztán zárka lett a ballagásból Dobjuk a munkajogi mentőövet a nyári diákmunkához Hoppál Péter nyitotta meg az országos Múzeumok éjszakája programsorozatot Pécsett Hidegfronttal jön a vihar!
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
címkefelhő