Csökkentették az edzők bérét a járvány miatt a PSN Zrt.-nél

2020. április 2. 17:10 2020. ápr. 2. 17:10

A főállású edzők bérét 25 százalékkal, a többiekét 50 százalékkal csökkentették a PSN Zrt-nél a koronavírus-járvány miatt, a sportcég számos munkatársát átirányították az önkormányzati PAPI-programba - írja a Pécsma.hu.

A lapnak Máté János, a város létesítményeit üzemeltető, valamint egy 14 szakosztályból álló sportiskolát működtető sportcég vezetője mesélt a részletekről. A járványhelyzet miatt alapjaiban változott meg rengeteg munkavállaló feladata, a létesítmények bezárása miatt jelentős, bérleti díjakból származó bevétel marad ki, a napi edzések és versenyek hiánya sem tölti a kasszát.

A nem TAO-s sportágakat sokkal súlyosabban érinti a helyzet, mint a TAO-sokat, előbbieknél eleve szűkebb volt a büdzsé és a képzési díjak jelentették a működőképesség alapját - mondta Máté János. Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban arra törekedtek, hogy minél több munkahelyet meg tudjanak menteni, valamint lehetőleg minden munkavállalójuknak találjanak feladatot, így biztosítva nekik jövedelmet. 

A kialakult helyzetben az edzők otthonról egyéni edzésterveket küldenek a sportolóknak, a teljesítésről pedig visszajelzést kérnek. A béreket áprilistól csökkentették, a főállású edzők 25, a többiek 50 százalékkal keresnek kevesebbet. A PSN Zrt. több mint 20 munkavállalóját átirányították az önkormányzat időseket segítő PAPI-programjába, a takarítóknak pedig olyan cégeket találtak, melyek az egészségügy nem fertőzésveszélyes intézményeiben végeznek szolgáltatást.

Az irodai alkalmazottak közül, akit lehetett, otthoni munkavégzésre rendeltek, a többiek a járványügyi előírásokat szigorúan betartva dolgoznak az eddig megszokott helyen és módon. A cikk szerint az átszervezések és a kialakult nehéz helyzet miatt a februári 238 főről áprilisra 200 alá fog menni az alkalmazotti létszám a sportcégnél.

Forrás: Pécsma.hu