Éjszakai városházi látogatás Mohácson - Csorbai cáfolja a találgatásokat

2020. október 1. 16:39 2020. okt. 1. 16:39

Az új fideszes városvezető, Pávkovics Gábor szerint valakik a választás éjjelén kipakolták a polgármesteri irodát és sok fontos dokumentum tűnt el. Csorbai Ferenc korábbi polgármester szerint viszont csak a személyes holmiját vitte el. 

Rejtélyes éjszakai látogatás volt vasárnap, a mohácsi időközi választás éjjelén a városházán, emiatt feljelentést tett a mohácsi aljegyző - olvasható a Magyar Nemzet cikkében. 

A lapnak nyilatkozott a fideszes új polgármester, Pávkovics Gábor, aki azt állította, hogy a városvezető szobájából mindent kipakoltak és sok fontos irat (szerződések, megbízási és közbeszerzési igazolások, stb.) tűnt el, melyek másfél hónapja hevertek ott aláíratlanul. Az esetről készült kamerafelvételt - melyen négy ismeretlen személy látszik, akik bemennek a városházára, majd onnan dobozokkal távoznak - átadták a rendőröknek a polgármester állítása szerint. 

Csorbai Ferenc korábbi polgármester a Facebookon egy bejegyzésben azt állította, hogy ő volt az személyesen, aki vasárnap éjjel bement az irodába, hogy elvigye onnan a személyes holmijait, mielőtt az új polgármester beköltözne. A bejegyzésben semmmilyen irat-elvétel nem szerepel, és Csorbai kifejtette, az átláthatóság jegyében írta meg a posztját, hogy a további célozgatásoknak és találgatásoknak elejét vegye. Az is szerepel a bejegyzésben, hogy aki ennek ellenére továbbra is mást fog állítani, azt be fogja perelni - foglalta össze a történetet a hvg.hu.

 

Forrás: Pécsi STOP/Magyar Nemzet/hvg.hu

Címlapkép: A mohácsi városháza - Illusztráció/pixabay.com CC0