Évekig a ZSÖK fizette Magyar Attila albérletét

2020. január 7. 11:40 2020. jan. 7. 11:40

Sajtóhírek szerint a Zsolnay Örökségkezelő tavaly év végén távozó gazdasági vezetőjének, Magyar Attilának is a városi cég fizette a pécsi albérleteit.

A Szabad Pécs cikke szerint Magyar Attila, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) tavaly év végén távozott gazdasági vezetőjének a pécsi albérletét a városi cég fizette. (Magyar mellett felesége is a negyedben dolgozott, ő is tavaly év végén állt fel a cégtől a bama.hu korábbi cikke szerint.)

A lap közérdekű adatigénylést adott be a ZSÖK-nek még 2019-ben, amit az új vezetéssel működő cég "részben teljesített", ahogy a cikkben olvasható. 

A megismert szerződések szerint 2015. októberétől Magyar Attilának havi körülbelül 90 ezer forintért bérelt lakást a Zsolnay Negyedtől pár percre a ZSÖK, majd 2017. júliusától 

"egy nagyobb, 68 négyzetméteres (+terasz+tároló+teremgarázs) albérletre váltott, immár havi 130 ezer forintért, ami aztán 2019-ben havi 5 ezer forinttal drágult. Mindkét albérlet esetében a kauciót is a Zsolnay Örökségkezelő fizette. A második határozott idejű bérleti szerződés 2019. december 31-én járt le"

- olvasható a cikkben.


Nemcsak Magyar Attilát segítették ily módon Pécsen a kormánypárti városvezetés ideje alatt: Vári Attila még a Fidesz polgármester-jelöltjeként mindenhol azt magyarázta, hogy ő pécsi, ennek ellenére a PSN Zrt. lakhatási támogatást adott neki. Várinak vagyonnyilatkozata szerint Budapesten van ingatlana egyedül.


Magyar Attila 2013 és 2015 között a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője volt, onnan került át a ZSÖK hasonló psztjára, emellett pedig a Pécsi Országos Színházi Találkozó ügyvezetői székét is alátették 2016 januárjában. Múzeumi regnálása alatt szervezték meg a da Vinci-kiállítást (amelyre sokkal kevesebb látogató jött be, mint várták, és áfatrükközés miatt a NAV megbüntette a múzeumot), a POSZT-nál pedig a Pécsi STOP tárta fel 2018. októberében, hogy a találkozót szervező cégtől két év alatt 118 millió forint lett átcsorgatva egy olyan vállalkozásba, melynek tulajdonosai átfedésben voltak a találkozót szervező cég vezetőségével. Cikkünk nyomán az önkormányzat vizsgálatot rendelt el, amelynek végén súlyos hiányosságokra derült fény. 

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs