Felszámolja a képviselői parkolási kiváltságokat Péterffy Attila

2019. november 12. 15:28 2019. nov. 12. 15:28

Nem kapnak kedvezményes városi parkolóbérlet az új pécsi közgyűlés képviselői - jelentette be Péterffy Attila polgármester kedden Facebook-oldalán.

Péterffy a választás előtti vállalásai között azt is megígérte, győzelme esetén véget vet az önkormányzati képviselők parkolási kiváltságainak. Ehhez a poszt szerint tartja is magát. A november 14-i közgyűlésen téma lesz az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása, melyből kihagyták a képviselőknek korábban járó kedvezményes városi parkolóbérletet. 

"Bízom benne, hogy a döntés felelősségét a képviselők is felvállalják"

- fogalmazott Péterffy, megjegyezve, a parkolás rendbetétele itt nem ér véget. A következő lépésben a hatóságokkal, jószolgálatot ellátó szervezetekkel kezdeményez tárgyalásokat annak érdekében, hogy a jövőben minél kisebb terhet jelentsen számukra a belváros védett övezeteinek megközelítése. Ezt ugyanis a a polgármester szerint az előző városvezetés sokuk számára megnehezítette és megdrágította

"Minden döntésünkkel igyekszünk élhetőbbé és emberarcúbbá tenni Pécset, mert erre kaptunk felkérést"

- zárul a poszt.

A pécsi parkolási díjakat tavaly nyáron emelte meg meg az akkor még fideszes többségű közgyűlés, kitolva a díjköteles időszakot, 2019-től pedig a legolcsóbb, III-as zóna beleolvadt a drágább II-es zónába.

Forrás: Pécsi STOP