Győzelmet értek a triplák a PEAC-nak a Győr ellen

2020. január 13. 14:01 2020. jan. 13. 14:01

Magabiztosan nyert a hazai pályán vasárnap a PEAC-Pécs a Győr felett a női kosárlabda NB I vasárnapi játéknapján. A vendégek szombaton megérkeztek Pécsre, vasárnap délelőttre edzéslehetőséget is kértek, a győzelemhez azonban ez kevésnek bizonyult.

Eddig az örök mérleg szerint 20 találkozót játszott a két csapat egymás ellen, a vendégek 17 alkalommal győztesként vonultak le a palánkok közül. Vasárnap este javított a mutatón a pécsi együttes. A PEAC kispadján ideiglenesen Ábrahám Márta vette át Meszlényi Róbert vezetőedző szerepét. A tréner családi okokból volt távol, mint megtudtuk gyermekét baleset érte.

Az első negyedben nagy rohanás volt mind két oldalon, a védekezésre keveset koncentráltak a felek. Az viszont kitűnt, hogy Sarok és Raksányi minden labdáért nagy csatát vívott egymással. Írhatjuk: edzői feladat volt egymás semlegesítése.

PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT (fotó: Pécsi STOP)

A második negyedben három időkérés is volt, mindkét tréner változtatással  törte meg a játékot. Ez a hazai oldalon jobban sikerült, Bravardot nem tudták kikapcsolni a játékból, 12 pontot dobott a zsákba.

A harmadik negyed is pécsi tündöklés volt. A hölgyek remek százalékkal értek el pontokat. Ismétlődött az első negyed, mert Sarok és Raksányi nagyon küzdött egymással, a csatából általában a pécsi lány jött ki jobban.

Ábrahám Márta irányít (fotó: Pécsi STOP)

A záró negyedben úgy tűnt, hogy a Győr már elkönyvelte a vereséget, egyedül Sandra Ygueramde ponterőssége akadályozta meg, hogy 20 pont alatt maradjon a különbség. A PEAC csapatában a friss házas Marossy-Ruják Nóra a 25. percben lépett pályára, amikor a hazaiak 78-57 arányban álltak győzelemre. Varga Eszter is pályára léphetett, a záró negyed végjátékában egy faulttal sikerült is egy Rába parti támadást megakadályozni.

PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT: 86-68 (23-13, 23-16, 20-19, 20-20)

PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT (fotó: Pécsi STOP)

Mérkőzés után Ábrahám Márta edző elmondta, hogy csapat szépen játszott, sikerült az üres dobásokat mind a négy negyedben értékesíteni. A harmadik negyed első háromperces botlását hamar kiheverte csapata, nem törtek meg. Reméli, a győzelemmel örömet szereztek a távollévő vezető edzőnek.

Sajtótájékoztató a PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT mérkőzés után (fotó: Pécsi STOP)

A PEAC 2-3 posztján játszó, születésnapját ünneplő Wentzel Nóra arról beszélt, hogy nagyon büszke játékostársaira. Nem volt számukra elveszett labda, külön öröm, hogy az első negyedben szerzett előnyt végig növelni tudták.

PEAC-Pécs - UNI Győr MÉLY-ÚT (fotó: Pécsi STOP)

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP