Hamarabb sikerült befejezni a Nagy Imre út fejlesztését, mint tervezték

2020. augusztus 19. 16:31 2020. aug. 19. 16:31

Megindulhatot a forgalom már szerdán a Nagy Imre út érintett szakaszán, az önkormányzat tájékoztatása szerint szeptember közepéig minden kisebb munkálatot is befejzenek, amik már nem zavarnak bele a közlekedésbe.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint véget ért a Nagy Imre út felújítás alatt álló szakaszának aszfaltozása, ráadásul a megfeszített munkálatok eredményeképpen sokkal hamarabb, augusztus 19-én sikerült befejezni a beruházás ezen részét, a területen ismét kétirányú lett a forgalom. A fejlesztések még május végén indultak (július végén is hírt adtunk a terelésekről), onnantól volt egyirányúsítva a Nagy Imre út a Keszüi út és a Maléter Pál út között.

A közlemény szerint 

"kisebb munkálatok a csatlakozó mellékutak, valamint a Keszüi úti körforgalom melletti buszmegállóban lesznek, de ezek már nem akadályozzák az átmenő forgalom zökkenőmentes haladását. A tervezett kerékpárút mentén a (Melinda utca környezetében, Pécs Pláza csomópontnál, valamint a Megyeri úti hídon) pontszerű akadályok mellett még sor kerül munkavégzésre, de 2020. szeptember közepén befejezőnek az építési munkálatok. A kerékpáros létesítmény átadása és forgalomba helyezése 2020. október végén várható."

A Tüke Busz járatai az alábbiak szerint közlekednek augusztus 19-től, szerdától:

- az 1-es, 3-as, 55-ös, 103-as és a 973-as éjszakai járatok a Nagy Imre úton mindkét irányban újra a régi útvonalon közlekednek. A Sarolta utcai Csontváry utca irányú buszmegállót is visszaadták az utazóközönségnek, a buszok ott állnak meg. A Melinda utcai körforgalomnál található, Nagy Imre út elnevezésű megálló a beton kötési idejének végéig, szeptember 14-ig nem lesz használható még.

- A 3-as, 103-as és 973-as járatok számára a terelőútvonalon kijelölt ideiglenes Bogár utcai megálló megszűnik, helyette a járatok (70 méterrel nyugatabbra) az eredeti megállóban állnak meg.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi önkormányzat