Havazást, ónos esőt is ígér december első hete

2020. november 29. 12:02 2020. nov. 29. 12:02

Néhány fokos nappali csúcshőmérsékletekkel, gyenge hajnali fagyokkal indul december első hete. Eleinte nem nagyon várható csapadék, szerdától viszont délnyugat felől havazás kezdődhet, délen havas esőre is számíthatunk. Csütörtökön ónos eső is előfordulhat a meteorológusok szerint, a csapadék péntekre megszűnik,

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn a Dunától keletre borult, párás idő valószínű, de napközben nyugat felé terjeszkedik a rétegfelhőzet. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Kedden döntően borult, párás idő valószínű, de a Dunántúlon makacsabb ködfoltok is lehetnek. Érdemi csapadék nem lesz, de hószállingózás előfordulhat. A déli szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délutánig nem várható csapadék. Késő délutántól, estétől azonban délnyugat felől havazás kezdődhet, de a déli megyékben eleinte havas eső is eshet. Az északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé kell csapadékra számítani. A Nyugat-Dunántúlon havazás valószínű, az ország középső felén eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat, keleten kicsi a csapadék esélye. Az északkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű.

Pénteken vékonyodik, szakadozik ugyan a felhőzet, de többnyire erősen felhős lesz az ég. Lassanként megszűnik a csapadék, amely ekkor már jórészt eső lehet. A keleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP