Hoppál Péter szerint a "pécsi baloldal" konzultációs íveket lopatott ki a postaládákból

2020. szeptember 1. 10:00 2020. szept. 1. 10:00

A fideszes országgyűlési képviselő azon akadt fenn, hogy a Momentum bejelentette, Pécsen több mint 5000 nemzeti konzultációs ívet gyűjtöttek össze. 

Ismét erős tartalommal jelentkezett Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő (vagy a digitális munkatársa) a politikusi Facebook-oldalán hétfőn este. 

"Ma éjfélig még kitölthető az online Nemzeti Konzultáció a koronavírus elleni védekezésről, a gazdaság újraindításáról! Miközben a pécsi baloldal 5.000 ívet szedett össze híveitől, vagy lopatott ki a postaládákból, addig mi, a csendes többség már 1 millió 630 ezren töltöttük ki az eddigi egyik legnépszerűbb konzultációt.
Nekünk Magyarország az első!"

 

Forrás: Facebook/Hoppál Péter

Mint ismert, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők kezdeményezték azt pár hónapja, hogy akinek teleszaladt már a csizmája a nemzeti konzultációkkal, az a mostani konzultációt adja le náluk, illetve a társult pártok pultjainál (de csak a konzultációs íveket kellett leadni, nem az egész levelet). 

Pécsen a Momentum állt bele a kampányba, több hónapig gyűjtötték városszerte a konzultációkat, hétfőn pedig arról számoltak be, hogy több mint 5 ezer ilyen ívet sikerült a baranyai megyeszékhelyen begyűjteniük. 

Ez bökhette a fideszes politikus csőrét, ezért is jött hétfőn este a "csendes többséggel", csak nagy buzgalmában sikerült lopással vádolnia a pécsi baloldalt és a Momentumot (még ha a párt nevét nem is írta ki, mindenkit tudja, hogy rájuk is értette) - szúrta ki a Szabad Pécs.

A lap megkereste Nemes Balázst, a Momentum szóvivőjét, aki a párt pécsi elnöke lett a nemrég tartott tisztújításon. 

Nemes a következőt válaszolta Hoppál soraira:

"Minden pécsi polgár a saját szemével láthatta, hogy az elmúlt három hónapban több, mint száz órát töltöttünk az utcákon pultjainkkal, minden leadó önként és örömmel adta nekünk az ‘inzultációs’ íveket.

A Momentum eddig is és ezután is a terepmunkára esküszik, hiszen az igazi véleményeket, akár pozitív, akár negatív, ott személyesen is meghallgatjuk, megvitatjuk. Nem mellesleg 5000 leadott ív nagyjából annyi, mint amekkora különbséggel a Fidesz elvesztette a polgármesterválasztást ősszel.

Hoppál Péternek inkább azt javasolnám, hogy ostobaságok posztolása helyett inkább merészkedjen ki néha az utcára, hátha a valósággal is találkozik. Velünk biztos fog.”

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP/Szabad Pécs