Influenza: látogatási tilalmat rendeltek el a PTE Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-osztályán

2020. február 13. 11:55 2020. feb. 13. 11:55

A Pécsi Irgalmasrendi Kórházban minden osztályon látogatási tilalom van érvényben. Frissítés: cikkünk megjelenése után bővült a látogatási tilalommal érintett baranyai intézmények sora, így Mohácson a szülészeten és az intenzív osztályon, míg Szigetváron valamennyi fekvőbeteget ellátó osztályon lépett életbe a tiltás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (vagyis az ÁNTSZ) honlapján található információk szerint újabb látogatási tilalmat rendeltek el a baranyai megyeszékhelyen az influenza miatt. 

Január végi cikkünkben írtuk meg, hogy a Pécsi Irgalmasrendi Kórház valamennyi osztályán teljeskörű látogatási tilalmat rendeltek el, bár Baranyában akkor még nem lehetett azt mondani, hogy tombolna az influenzajárvány. 

Az Irgalmasrendi Kórházban a teljeskörű látogatási tilalom továbbra is érvényben van, ám a legfrissebb adatok szerint a PTE Klinikai Központ valamennyi telephelyének fekvőbeteg ellátó osztályán is látogatási tilalom lépett életbe. Baranyában máshol egyelőre nem kellett látogatási tilalmakat elrendelni.

Az ÁNTSZ február 12-ei influenza-összesítése szerint február 3. és 9. között az országban a megelőző héthez képest 16,3 százalékkal több beteg(34 900 fő, de ez becsült érték) fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. 

Baranyában az 5. héten influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók aránya 100 ezer lakosra számolva 177,9 volt, ez a 6. hétre 357,0-re nőtt.

Az ÁNTSZ adatai szerint a 4. héttől, vagyis január végétől alacsony intenzitású influenzajárvány bontakozott ki az országban.

Frissítés: Mohácson és Szigetváron is életbe lépett a látogatási tilalom

Cikkünk megjelenése után frissült az ÁNTSZ honlapján található adatbázis, amely szerint a Mohácsi Kórházban a szülészeti és a Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Osztályon, Szigetváron pedig valamennyi fekvőbeteget ellátó osztályon látogatási tilalom lépett életbe.

 

Forrás: Pécsi STOP