Izgalmasnak ígérkezik a hétvégi Hepp Kupa négyesdöntője

2020. január 17. 14:16 2020. jan. 17. 14:16

Szokatlan módon alakult a pécsi Hepp Kupa január 18-án rendezendő négyes döntője, az elmúlt években ugyanis nem fordult elő, hogy a bajnoki tabella 1-4. helyen álló gárdája méri össze tudását, például a 2018-2019 évben a 9. helyen álló PEAC is bekerült a négyesdöntőbe. A 2019-2020 évi döntőben több korosztályos válogatott is bizonyíthatja tudását a hét végén a PVSK Verseny utcai új csarnokában.

Pécs városa a Hepp Kupa történetében még nem rendezett döntőt, ezért nagy öröm és megtiszteltetés a PINKK számra a rendezési jog elnyerése - mondta lapunknak a PINKK-Pécsi 424 amatőr csapatának edzője, Debreczeni Eszter.

A döntőbe jutásért nagy harc lesz szombaton. A házigazdák több korosztályos válogatottal vonulnak fel, az ellenfél Ajka csapatában több élvonalban is megfordult játékos lép a palánkok közé. A bajnoki tabella listavezetője, a BKG-Príma-Akadémia a Csata Diáksport Egyesület küzd meg a döntőbe jutásért a rendezvény első mérkőzésén.

A tabellán a 12. forduló utáni helyezés egy kupadöntőben nem lehet meghatározó, itt minden mérkőzésnek súlya, illetve komoly tétje van. Mind a négy csapat szeretné megnyerni a kupát. Az eredményeket befolyásolhatja, hogy az NB 1-es csapatok hány játékost adnak az amatőr gárdáknak - mondta kérdésünkre Debreczeni Eszter, a PINKK amatőr gárdájának mestere. 

Debreczeni Eszter és Jáhni Zsófia (fotó: Pécsi STOP)

A vendéglátók számára kedvező hír lehet, hogy a PINKK-Pécsi 424 a szombat estére a kozármislenyi sportcsarnokba kiírt mérkőzést elcserélte Szekszárdra, és a találkozót péntek este nyolc órakor lejátsszák. A Csata a BEAC-cal mérkőzik meg változatlan időpontban szombat délután.

Így a szombati BKG-Csata, PINKK-Ajka mérkőzés sok izgalmat hozhat játékosoknak szurkolóknak egyaránt. A vasárnapi döntőben csak fokozódhatnak az izgalmak.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP