Járványügyi óvintézkedésekkel tartják meg az állatkertek éjszakáját

2020. augusztus 24. 17:15 2020. aug. 24. 17:15

Minden évben az egyik legjobban várt esemény az Állatkertek Éjszakája, amelyet idén is megrendez a Pécsi Állatkert. A korábbi évek során kialakított gyakorlat szerint a rendezvény kétnapos lesz, így kisebb tömegre és nagyobb élményre számíthatnak a látogatók.

A magyarországi állatkertek idén 8. éve rendezik meg az állatkertek éjszakáját, amely pár év alatt az egyik legnépszerűbb állatkerti eseménnyé nőtte ki magát nem csak Pécsett, de az ország számos intézményében - írja közleményében a pécsi zool

Mivel a hatályos kormányzati rendelkezések lehetőséget adnak az esemény lebonyolításához, így az idén 60 éves Pécsi Állatkert megrendezi az eseményt, mindazonáltal kérik a látogatók együttműködését.

Aki teheti a www.pecszoo.hu/jegyar oldalra látogatva online vásárolja meg belépőjegyét, így elkerülve a zárt térben történő várakozást, sorban állást. Az elővételes belépővel, bérlettel, vagy napközben megváltott jegyekkel érkező látogatók számára külön, szabadtéri bejáratot biztosítanak. A lázas, magukat betegnek érző látogatóktól azt kérik, idén ne keressék fel a rendezvényt. Zárt térben védőmaszkot kell majd viselni, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát sem szabad elhanyagolni.

Az állatkertek éjszakáját a korábbi évek gyakorlata szerint két este, augusztus 28-án és 29-én rendezik meg. Napközben az állatkert rendes nyitvatartás szerint fogadja a látogatókat, 17 órakor pedig megkezdődnek a programok, amelyek 22 óráig színesítik az állatkerti látogatást. Az intézmény este 11-kor zár.

A közlemény szerint az idei évben számos vad találkozáson (nyilvános etetésen), kreatív-, ismeretterjesztő foglalkozásokon, zenés programokon, csillagászati bemutatón vehetnek részt a látogatók, de játékos ügyességüket is próbára tehetik. Az éjszakát több az állatkert több helyszínén is fényfestés teszi még emlékezetesebbé. A rendezvény kiemelt együttműködő partnere a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara.

A rendezvény szombati napján 18 órakor bemutatják a Duna-Dráva Cement Kft., és leányvállalata a Danubiusbeton Dunántúl Kft. támogatásával megépült új fóka elkülönítő medencét. Részletes program az állatkert honlapján (www.pecszoo.hu) és Facebook oldalán érhető el.

(Fotó: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP