Jövő szombaton a pécsi Kossuth térre várják a rászorulókat a szakszervezetek, civilek és ellenzéki pártok

2019. december 14. 18:45 2019. dec. 14. 18:45

December 21-én tartja meg a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége a Mindenki Pécsért Egyesülettel a hagyományos karácsony előtti étel- és ajándékosztását. Idén is Mikulás várja a gyermekeket a Kossuth téren megtartandó rendezvényen, de lesz ingyenes fodrászat is, valamint ruha cserebere és egyebek.

Mint ismert, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége (BMSZA) kilencedik éve szervezi töretlenül minden karácsony előtt a mostanra már hagyományosnak mondható pécsi étel-  és ajándékosztását, mellyel a rászoruló családokat és hajléktalanokat segítik. (A pontos részleteket a BMSZA blogoldalán lehet megtalálni.)

Az évek folyamán a szervezésbe több ellenzéki párt is bekapcsolódótt, idén a BMSZA a Mindenki Pécsért Egyesülettel közösen szervezi az akciót, amelybe más civil szervezetek - Nő Az Esély Egyesület, Forum Sopianae Egyesület - is bekapcsolódott, de ellenzéki pártok is kiveszik a részüket a lebonyolításból (Demokratikus Koalíció, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd).

A rendezvény december 21-én délelőtt 11 órától kezdődik a pécsi Kossuth téren, és 14 óráig tart, a melegétel-osztást 12-14 óra között lesz - derül ki az akció Facebook-eseményéből.

Az étel- és ajándékosztás plakátja - Fotó: BMSZA

Az idei jótékonysági akción az étel-, ruha- és ajándékosztás mellett karitatív sátor is lesz, de fodrászok is kitelepülnek, akik ingyen vágnak hajat a résztvevőknek, és ünnepi műsorral is készülnek a szervezők. Ugyanakkor aki ajándékozna, az ne fogja vissza magát, bátran lehet hozni a helyszínre a felajánlásokat (ez lehet gyümölcs, könyv, játék, csokoládé, ajándékcsomag, bármi egyéb). 

Az akción résztvevőket a tervek szerint Péterffy Attila polgármester, Mellár Tamás országgyűlési képviselő és Benke Norbert fogja köszönteni - írtuk korábbi cikkünkben.

Forrás: Pécsi STOP