Karácsonykor idegen pályán edzettek

2019. december 28. 14:09 2019. dec. 28. 14:09

 Kevés pihenőt kaptak az élvonalban játszó női férfi kosarasok, ráadásul csak a PINKK-Pécsi 424 edzhetett megszokott környezetben, Kozármislenyben, a PEAC-Pécs és a PVSK-VEOLIA idegben tréningezett.

A Lauber Dezső sportcsarnokban tartott kulturális események miatt a Meszlény Róbert tanítványai a Megyeri úti Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában edzettek, a fiúk pedig a Verseny utcai PVSK-csarnokban készültek a hétvégi találkozókra. Karácsony másnapján mindhárom csapat a palánkok között gyakorolt.

Az őszi összteljesítmény alapján Csirke Ferenc tanítványai remek dobószázalékot értek el 12 mérkőzésen, Pongó Mátéék a Körmend után a második helyen végeztek. A Győr-Moson-Sopron megyei gárda 50,3 a pécsiek 49,5 százalékkal dobtak mezőnyből. A 14 fős mezőnyben a büntetők tekintetében Ciricék a legjobbak a sikeres dobások tekintetében, míg a dobott pontok tekintetében második helyen vannak, de az elmúlt hetek hullámvölgyét nézve lepattanószerzésben sokat kell javulniuk, e téren ugyanis az utolsók. Javításra szombaton lesz is lehetőség a FALCO-VULCANO ENERGIA KC Szombathely ellen, idegenben.

A PEAC-Pécs a 2019-2020-as szezonra megerősödő TFSE MTK otthonába látogat. Mutatók tekintetében nagyon sok közös van a két gárda között: 6-6 győzelem mind két oldalon, ugyanannyi a vereségek száma is. Dobott és a kapott pontok tekintetében is hasonlóság van:  930-931 az MTK-nak, míg 882-883 a PEAC-nak. Tegyük hozzá, a vendéglátóknál az idegenlégiósok szórják a pontokat, a pécsi lányoknál a csapatjáték dominál, sok-sok pontszerző van.  December 28-án eldől, kinek az oldalára billen a mérleg.

A PINKK-Pécsi 424 általában minden mérkőzésen jól kezd, a legutóbbi Cegléd elleni találkozón Landryék 19 pontelőnyt harcoltak ki. A végjátékban hazai pályán bukták a mérkőzést. Tabellát, statisztikát nézve az NB 1-es női liga legrosszabb mutatóival rendelkezik a csapat. Azt tudjuk, hogy a karácsony második napján tartott edzésen ütközéses játék nem volt, szerették volna ugyanis elkerülni a sérüléseket, a figurákat azonban gyakorolták.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP